Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Tags:
  1. jmv

    jmv

    Joined:
    Oct 11, 2016
    Messages:
    14
    Likes Received:
    2
    Hi,

    I am trying to get photos at given waypoints but the Phantom is not taking any photos.
    My actions are:
    1-Stop Recording (works)
    2-Take Photo (does not work)
    3-Start Recording (works)

    Any ideas what could be wrong ?

    Thanks
     
  2. FlashBuddy

    Joined:
    May 17, 2016
    Messages:
    227
    Likes Received:
    61
    Location:
    Fort Collins, CO
    When you discuss taking photos at waypoint, you must also make note of "curve". Well?

    NoCo Drones
     
  3. alokbhargava

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Messages:
    5,151
    Likes Received:
    1,665
    Location:
    San Francisco, CA
    Actions are disabled if you select curved paths as curved paths never reach waypoints.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  4. jmv

    jmv

    Joined:
    Oct 11, 2016
    Messages:
    14
    Likes Received:
    2
    I am not using curved paths :(
    I was aware of this.

    Actually ALL actions in curved paths are ignored.
    Actions 1 and 3 worked (but not 2 : Take Photo ) which confirms curved paths are off .

    Any more hints ?

    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
    #4 jmv, Oct 15, 2016
    Last edited: Oct 15, 2016
  5. lmayes69

    Joined:
    Jul 5, 2016
    Messages:
    108
    Likes Received:
    18
    Location:
    Chester, Virgnia, USA
    do you have autorecord on? i think that messes this up. I tried with starting recording as a way point action i was able to stop it and then wait 2 seconds and then take picture. but i think you are are already recording it doesn't work
     
  6. John Locke

    Joined:
    Jun 26, 2015
    Messages:
    2,981
    Likes Received:
    1,122
    Location:
    Yorba Linda, CA
    I've had this same problem, no curved waypoints, but it won't take a photo for some reason. I'm curious what we're doing wrong. If auto record is causing this, that's a flaw that needs reported.
     
  7. lmayes69

    Joined:
    Jul 5, 2016
    Messages:
    108
    Likes Received:
    18
    Location:
    Chester, Virgnia, USA
    on the website it says upload_2016-11-1_14-39-36.png try adding some wait time in there so that the camera can dump the recording the take photo, wait then start recording
     
  8. jmv

    jmv

    Joined:
    Oct 11, 2016
    Messages:
    14
    Likes Received:
    2
    I am not sure if autorecord was on.
    I am away on vacation and do not currently have access to my P4.
    Once I am home I will check and let you know.
     
  9. chazzm

    Joined:
    Sep 26, 2016
    Messages:
    146
    Likes Received:
    26
    I just noticed Litchi had an update today, a lot of problems were addressd! not sure if this could help you or not!??
     
  10. lmayes69

    Joined:
    Jul 5, 2016
    Messages:
    108
    Likes Received:
    18
    Location:
    Chester, Virgnia, USA
    @chazzm which version is it up to now? I am a beta tester but im on version 3.8 last updated on 10/18
     
  11. chazzm

    Joined:
    Sep 26, 2016
    Messages:
    146
    Likes Received:
    26
    It's on 1.13.1 right now,,,,


    Sent from my iPad using PhantomPilots
     
  12. lmayes69

    Joined:
    Jul 5, 2016
    Messages:
    108
    Likes Received:
    18
    Location:
    Chester, Virgnia, USA
    oh IOS user, I'm an android guy
     
  13. chazzm

    Joined:
    Sep 26, 2016
    Messages:
    146
    Likes Received:
    26
    Ahhh I see, I've used both but I have better results with IOS personally


    Sent from my iPad using PhantomPilots