Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Link P3S without camera

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by WayneMHK, Aug 4, 2016.

  1. WayneMHK

    Joined:
    May 19, 2016
    Messages:
    72
    Likes Received:
    26
    Location:
    Manhattan, KS USA
    Sorry if this has been asked before. I got ahold of a P3S that has had the Gimbal and Camera removed. Can it be linked to a different Controller, or does the camera have to be attached for that? Not having any luck. My guess is the Aircraft is at a different FW version. Thanks
     
  2. RodPad

    Joined:
    May 20, 2015
    Messages:
    2,653
    Likes Received:
    368
    Location:
    Pacific,NorthWet, 97031
    Hummm, DJI go won't work, because the gimbal is not hooked up.
    It should fly, but let me think a little or a lot.
     
  3. WayneMHK

    Joined:
    May 19, 2016
    Messages:
    72
    Likes Received:
    26
    Location:
    Manhattan, KS USA
    I'm guessing it would fly if it had previously been linked, but it may need the camera hooked up to link to begin with, particularly if they're on different firmware versions. Just a guess. I tried 2 different controllers, neither of which came with the bird, and they didn't link.
     
  4. RodPad

    Joined:
    May 20, 2015
    Messages:
    2,653
    Likes Received:
    368
    Location:
    Pacific,NorthWet, 97031
    I will send you something when I get home...

    Rod
     
  5. RodPad

    Joined:
    May 20, 2015
    Messages:
    2,653
    Likes Received:
    368
    Location:
    Pacific,NorthWet, 97031
  6. RodPad

    Joined:
    May 20, 2015
    Messages:
    2,653
    Likes Received:
    368
    Location:
    Pacific,NorthWet, 97031
  7. WayneMHK

    Joined:
    May 19, 2016
    Messages:
    72
    Likes Received:
    26
    Location:
    Manhattan, KS USA
    Thanks, but I've tried multiple ways to link. I have a new camera coming, so I'll try again when I get it installed. If it links then, I'll have my answer.
     
  8. WayneMHK

    Joined:
    May 19, 2016
    Messages:
    72
    Likes Received:
    26
    Location:
    Manhattan, KS USA
    Installed a camera on the P3S and it linked to a used controller without issue, so I guess that answers my question.
     
  9. Dal

    Dal

    Joined:
    Mar 13, 2016
    Messages:
    167
    Likes Received:
    28
    Yeah I tried to link to one without a camera wouldn't work.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  10. tberton

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    67
    Likes Received:
    9
    You are correct it won't fly, I get my multi cable tomorrow and then back in the air