Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Ligtbridge startup issues sequence

Discussion in 'DJI Lightbridge' started by markab, Jun 3, 2014.

  1. markab

    Joined:
    Feb 3, 2014
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Is anyone having any issues getting the LB units to connect properly on startup.

    Normally I go through this sequence.

    Connect 14SG to trainer cord
    Power on LB ground unit
    Start Lightbridge app
    Power on Phantom 2
    Sometimes the GoPro powers on sometimes not, so if not power it up
    Lightbridge on screen shows some odd data but no video

    I then have to go through a random sequence of unplugging and replugging the Lightbridge HDMI and or re starting the GoPro. Normally then I find the app has a stopped responding message so restart it. Sometimes then it is ready to go other times I need to reboot the camera again to get video.

    Anyone else had any experience or know of a power up sequence that has no issues?
     
  2. sar104

    Joined:
    Mar 22, 2014
    Messages:
    1,265
    Likes Received:
    245
    Location:
    Los Alamos, NM.
    It is a bit random. I find this works:

    • Connect 14SG
      Power up LB ground unit
      Power up GoPro
      Power up P2
      Start LB app

    Starting the GoPro before the P2 seems to be particularly important. If the app fails to acquire video, I unplug the tablet USB connection, then reconnect and re-allow debug mode.
     
  3. markab

    Joined:
    Feb 3, 2014
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Ok thanks, will try that, I don't know how long the gopro HDMI socket and HDMI cable will last at the moment as I have to unplug and replug so many times to get the GoPro to power and the LB to connect.
     
  4. sar104

    Joined:
    Mar 22, 2014
    Messages:
    1,265
    Likes Received:
    245
    Location:
    Los Alamos, NM.
    Not sure why you are disconnecting and reconnecting the HDMI to get the GoPro to power up. Just press the GoPro power button.
     
  5. markab

    Joined:
    Feb 3, 2014
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0

    Why.... because sometimes the gopro won't power with the DJI HDMI connected, hold the power button and nothing, soon as I pull out the HDMI it fires up. That particular H3 Black has always been a bit funny, haven't tried it with the H3+ black yet.
     
  6. sar104

    Joined:
    Mar 22, 2014
    Messages:
    1,265
    Likes Received:
    245
    Location:
    Los Alamos, NM.
    I see. I've never had that problem.
     
  7. lucid111

    Joined:
    Jun 18, 2014
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Step 1 Power on Lightbridge on 14SG
    Step 2 Launch Lightbridge app
    Step 3 Power on Phantom 2
    Step 4 On the 14SG - Initiate radio without trainer cord attached, then hold menu button during power on select RF Radio OFF, then plug in training cord
    Step 5 Power on Go Pro
    Step 6 Record on Go Pro
    FLY AWAY!!!! :)

    These steps work for me every time.