Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Professional Lightbridge Problem or what?

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by UrAwFuL, Aug 16, 2015.

  1. UrAwFuL

    Joined:
    Apr 18, 2014
    Messages:
    622
    Likes Received:
    12
    Location:
    Los Angeles, CA
    I need help. :confused:

    List of things I've done already in no particular order:
    - Replaced flexible ribbon cable for gimbal [Part 49].
    - Replaced every cable provided by Part 42.
    - Inspected every connection/component for any damages/disconnections.
    - Upgraded/downgraded to every firmware (currently 1.3.20), failing each time (two devices are "not found").
    - It makes that really long beeeeeeeeeeeeeeeeeeeep after a few cycles of dd-d-d or d-d-d-d.
    - Re-binded controller/craft each time.
    - Upgraded controller to latest firmware.
    - Using this really fast microSD card.
    - Played with auto/manual frequencies and enabled/disable hardware decode.
    - Set phone on "Airplane Mode", closed all the apps, plenty of space, reset springboard.
    - Reconnected the iOS cable to see if it comes on.
    - Tested in a "large open space".

    Things observed:
    - It flies.
    - "No Signal" in red across the top.
    - No live feed (main problem).
    - Histogram shows changes consistent with lighting.
    - Can take photo/video, saves to card, and download to phone but it cannot be viewed from DJI GO app itself. This can be done at any distance so far.
    - Gimbal calibrates/moves successfully.
    - IMU calibrates successfully.
    - Compass calibrates successfully.

    Hardware Info:
    - Phantom 3 Professional (Craft and remote was sold separately) sold as-is from a private auction site, it appeared that it suffered from a mild crash, only notable damage was the gimbal arm slightly bent. I'm not sure if there already was a video signal before I started the gimbal repair since the remote control came in after I did the repairs.
    - iPhone 6+ (running iOS 9 Beta 4), I have nothing else that supports the app.
    - This Cambond cable.

    What should I do next? :mad:

    Thinking about just selling it as-is if I don't have a solution by the end of the month.

    Would replacing this solve my problem? If not, what should I do next?
     
    #1 UrAwFuL, Aug 16, 2015
    Last edited: Aug 16, 2015
  2. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    Sounds like you have pretty well exhausted all your options and that you have ample experience. If it were me, I would part it out and move on to the next one.
     
  3. Mudcon

    Joined:
    Aug 6, 2015
    Messages:
    61
    Likes Received:
    5
    "- "No Signal" in red across the top.
    - No live feed (main problem)."

    That is due to the reduction from 32 channels to 8 channels for video feedback.. Mine was horrible til I did the channel hack to get my channels back. Works great now...