Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Lightbridge and Spektrum DX8

Discussion in 'DJI Lightbridge' started by ddecuba, Jun 13, 2014.

  1. ddecuba

    Joined:
    Jun 13, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Hi folks,
    I have a P2 with Lightbridge and i bought the Spektrum DX8 to use via training port since my DJI controller does not have a training port.
    I have tried and tried to get the controls to match up, but I can only get throttle and rudder to match up. On my right stick elevation and aileron are reversed.
    I have tried all 4 modes and no joy. With other words, for me to fly fwd i would have to push my stick to the left. Like i said, my left stick matches throttle and rudder fine.
    Also, is there a way to update the firmware for the LB via a Mac? I only see a EXE file.

    Thank you
     
  2. ddecuba

    Joined:
    Jun 13, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I made it work by turning the DX8 right stick 90 degrees. I'm sure the warrantee is voided by doing this, but it works great.
    Now i need to get a Droid device :( since the iOS app is not out yet.

    The DX8 has multiple assignable 3way switches, a dial For my 3D gimble and at $250 ish a great solution.

    I connect my DX8 via the training port to the LB and I use a PH2 with a Gopro and 3D gimble.

    Any suggestions on what Droid device to get? I will be getting it from AT&T with cell service. The Samsung 5 seems nice.
    I'm a iOS guy my self.

    Thx
     
  3. nowsay

    Joined:
    Jun 18, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Do you have to put the DX8 in a specific trainer mode? I am not getting any of the input I'm giving to sticks on DX8 to the Phantom. I have the phantom connected to the computer and see no movement on the sliders. What could be wrong?
     
  4. ddecuba

    Joined:
    Jun 13, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    don't turn on the DX 8. when you plug in the training cable the unit will power up it self.
     
  5. nowsay

    Joined:
    Jun 18, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I did not turn on. Without the cable plugged in you can hold scroll wheel and turn on and go to trainer. Should that be set to slave? If so I have no idea whats wrong with my setup
     
  6. sar104

    Joined:
    Mar 22, 2014
    Messages:
    1,265
    Likes Received:
    245
    Location:
    Los Alamos, NM.
    OK - same question as in the other thread - is it in failsafe - flashing yellow lights?
     
  7. Murry123

    Joined:
    Sep 2, 2014
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I have had the same problem as you for a while its been stressing me out so much but I never thought of turning it 90 degrees I'm wondering is it easy? And I use the samsung galaxy s5 which at the moment works amazing but I'm going to get the 12 inchc samsung galaxy tab pro which has great resolution
     
  8. andersonpaac

    Joined:
    Jun 17, 2014
    Messages:
    338
    Likes Received:
    0
    Location:
    Illinois USA

    Have you found a viable solution for the DX8 and Lightbridge?
     
  9. av1pro

    Joined:
    May 23, 2013
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Hi, how did you get the sticks to match up? On my DX8 Throttle moves Aileron. How do you make Throttle to move Throttle on DX8?

    Thanks
     
  10. av1pro

    Joined:
    May 23, 2013
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Ok figured it out. I had to go to system setting on DX8 use mode 1. Now the only thing is I cannot control the gimbal. Does anyone know how to setup DX8 nob to control gimbal tilt while running through DJI Lightbridge? Thanks