Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Latest go app not loading maps on iOS?

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by Mannsp3a, Apr 26, 2016.

  1. Mannsp3a

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Messages:
    44
    Likes Received:
    3
    Have latest firmware on aircraft, RC and using latest Go app using iPad mini 2 with data plan. Have verified the last 5 times that I have a good LTE connection and will open safari pages. Have went into settings for the app to make sure location services were turned on. Have turned on and off wifi to see if it would help and clicked on every map version and get nothing. The bird updates home point which I'm pretty sure is a accurate for the location but the map is not loaded or even attempting. I deleted the go app when I got home yesterday and reinstalled it. After a couple attempts at home on the couch I got the maps to load so assumed it was fixed. When flying today at a location nothing at 2 different places. Tried restarting the app multiple times. At a loss at this point. Any ideas on what I could check or do would be greatly appreciated. Planning on trying my iPhone 6 with it tomorrow. Using latest version of iOS on iPad and phone as well.
     
  2. matti

    Joined:
    Mar 15, 2016
    Messages:
    400
    Likes Received:
    62
    Not sure if this helps but have you logged in to DJI with the GO app?
     
  3. robinb

    Joined:
    May 10, 2014
    Messages:
    2,907
    Likes Received:
    503
    Location:
    A place in the sun
    Loading ok on mine at home via wifi
     
  4. SimonH78

    Joined:
    Jul 2, 2014
    Messages:
    320
    Likes Received:
    52
    Location:
    UK-Lancashire
    DJI GO app 2.8.0 here loads maps just fine... :)
     
  5. Baldo81

    Joined:
    Aug 11, 2015
    Messages:
    28
    Likes Received:
    7
    Location:
    Portugal
    is the app allowed to use the net on your phone/tablet settings?
     
  6. FredzMaxxUAV

    Approved Vendor

    Joined:
    Jun 25, 2015
    Messages:
    566
    Likes Received:
    121
    When that happens, reboot your iPad and it will work again.
     
    Mannsp3a and FrequentFlyer like this.
  7. robinb

    Joined:
    May 10, 2014
    Messages:
    2,907
    Likes Received:
    503
    Location:
    A place in the sun
    When I first connected I just had a black map screen.

    Zooming out brought the map up, then zoomed back in.
     
  8. alokbhargava

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Messages:
    5,119
    Likes Received:
    1,652
    Location:
    San Francisco, CA
    Check for DJI Go in
    Settings>Privacy> Location Services

    Settings>Cellular
     
  9. robinb

    Joined:
    May 10, 2014
    Messages:
    2,907
    Likes Received:
    503
    Location:
    A place in the sun
    No cellular on mine.
     
  10. Mannsp3a

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Messages:
    44
    Likes Received:
    3
    No I havnt logged in through the app is this necessary?
     
  11. Mannsp3a

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Messages:
    44
    Likes Received:
    3
    I will try and reboot as well don't think I've tried that since updating the app.
    I really appreciate all the help. This forum is very helpful for many reasons.
     
  12. Sagebrush

    Joined:
    Jan 3, 2016
    Messages:
    549
    Likes Received:
    155
    My iPad Mini 2 is working fine with this week's updated app. Are you sure you've got Map Caching turned on?

    SB
     
  13. Mannsp3a

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Messages:
    44
    Likes Received:
    3
    I think the problem was not rebooting the iPad. Not sure why I didn't try that. Maps loaded after I rebooted but true test is when I'm not at home as sometimes they have loaded here and not when at another location. But thinking that may have been the issue as they loaded promptly after rebooting.
     
  14. Mannsp3a

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Messages:
    44
    Likes Received:
    3
    Thank you and everyone for the suggestions very much appreciated.
     
  15. Oso

    Oso

    Joined:
    May 19, 2015
    Messages:
    2,529
    Likes Received:
    1,477
    Location:
    Sacramento CA
    Since it usually just works all of the time, I forget that my iPad is just like any other computer. As such, I go for many months without ever thinking to turn it off. Cheers sir!
     
    #15 Oso, Apr 26, 2016
    Last edited: Apr 26, 2016
  16. FantomFlier

    Joined:
    Mar 21, 2016
    Messages:
    230
    Likes Received:
    76
    Cached maps don't stay cached forever. If you fly away from a WiFi source often, it may be worthwhile considering getting a cellular device to fly with.
     
    #16 FantomFlier, Apr 26, 2016
    Last edited: Apr 26, 2016
  17. alokbhargava

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Messages:
    5,119
    Likes Received:
    1,652
    Location:
    San Francisco, CA
    If they worked on wifi at home they will work on site too if you set the two values suggested above.
     
    Mannsp3a likes this.
  18. Mannsp3a

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Messages:
    44
    Likes Received:
    3
    Ya it's a cellular iPad 2 with its own data plan. And when checking it here I make sure to be on the data on the iOS and not my home wifi. But have seen it load here and not at another location is what I meant.
    Will check it out tomorrow and update the results. Thanks for everyone's help.
     
  19. FantomFlier

    Joined:
    Mar 21, 2016
    Messages:
    230
    Likes Received:
    76
    Silly question perhaps, but you are sure that you are getting good cellular reception at the other location?
     
  20. Mannsp3a

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Messages:
    44
    Likes Received:
    3