Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

just got P2 back from shop

Discussion in 'Phantom 2 Discussion' started by hjscm, Jul 5, 2014.

  1. hjscm

    Joined:
    Dec 14, 2013
    Messages:
    132
    Likes Received:
    1
    now i am getting this light sequence. battery is fully charged. tried 3 of them. when i plug into computer battery is at 96% did compass calibration and advanced calibration.
     
  2. FRS

    FRS

    Joined:
    Apr 13, 2014
    Messages:
    255
    Likes Received:
    3
    What kind of light sequence?
     
  3. hjscm

    Joined:
    Dec 14, 2013
    Messages:
    132
    Likes Received:
    1
  4. FRS

    FRS

    Joined:
    Apr 13, 2014
    Messages:
    255
    Likes Received:
    3
    Have you done an advanced calibration after this? Try that and a new compass calibration then power cycle. See if that does anything to the current light sequence. The steps I provided cannot hurt it anymore. Do you get the normal boot sequence when you turn it on?
     
  5. MrC

    MrC

    Joined:
    Mar 11, 2014
    Messages:
    469
    Likes Received:
    6
    Location:
    Surrey. UK
    That looks like the signal you get when in an airport zone. Are you near an airport? check here - http://www.dji.com/fly-safe/category-mc

    If you didn't get this before from the same spot, maybe the shop updated your firmware to the new version which includes safety zones around airports.
     
  6. hjscm

    Joined:
    Dec 14, 2013
    Messages:
    132
    Likes Received:
    1
    well i think you nailed it. i am just on the 5 mile border. its the first i seen the lights. wondering if it was the last update. i had 2 flyways so we returned it and they put a new compass in it and said the Tx might have ben bad so sent a new one. hopefully this will work.
    thanks for the help
     
  7. MrC

    MrC

    Joined:
    Mar 11, 2014
    Messages:
    469
    Likes Received:
    6
    Location:
    Surrey. UK
    You should still be able to fly at 5 miles, it will restrict the height you can fly the closer you get to the airport. If you watch the vid on that link it explains the variable height restrictions. It will keep repeating the red flashes while you stay in the airport zone.
     
  8. hjscm

    Joined:
    Dec 14, 2013
    Messages:
    132
    Likes Received:
    1
    well maybe the airport was not the problem. went to the field today which is about 20 miles from nearest airport that i fly at and i got some red lights. did a compass calibration and still no go. i did all calibrations in naza assistant and nothing has helped. don't wanna fly it like this. going to call shop and maybe send it back again.
     
  9. FRS

    FRS

    Joined:
    Apr 13, 2014
    Messages:
    255
    Likes Received:
    3
    I had some issues similar to that when DJI forced 3.04 on me. I reflashed the 3.04 and seemed to work fine. Hope you're not dealing with what happened to me. Call a pro before you do a firmware upgrade though.
     
  10. hjscm

    Joined:
    Dec 14, 2013
    Messages:
    132
    Likes Received:
    1
    i tried to reflash but still have same problem. i sent them an email to see if they can figure it out.

    thanks