Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Just got my HeadPlay fpv. Confused about two things.

Discussion in 'FPV (First Person View)' started by RyanK, Oct 7, 2015.

  1. RyanK

    Joined:
    Apr 9, 2015
    Messages:
    253
    Likes Received:
    46
    So I just got my HeadPlay fpvs yesterday. I see they come with a battery, but NOT a charger. Does that happen for everyone?? Where do I get the battery charger?

    Also, there is a line of light above the main screen. Is that supposed to be that way?
     
  2. RyanK

    Joined:
    Apr 9, 2015
    Messages:
    253
    Likes Received:
    46
    Does anyone have the HeadPlays?? What do you do for charging it??
     
  3. PilotHarry

    Joined:
    Sep 20, 2015
    Messages:
    283
    Likes Received:
    85
  4. markcl

    Joined:
    Oct 1, 2015
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0

    mine doesnt come with the charger too, but that kind of charger can be purchased easily in any RC models shop. Yes mine has a line of light above the main screen too. i thought about taking it apart to stick a black tape on it see it can be getting rid of.
     
  5. RyanK

    Joined:
    Apr 9, 2015
    Messages:
    253
    Likes Received:
    46
    @markcl did you order yours from the Japananese store or from the US vendor?? I got mine from Japan. I wonder if there was a bad batch or something with the light issue.
     
  6. markcl

    Joined:
    Oct 1, 2015
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    i got mine from a local vendor here in HK, it doesn't bother me too much..
     
  7. Mike Mauk

    Joined:
    Jun 8, 2015
    Messages:
    134
    Likes Received:
    28
    Location:
    Brewster,WA
    ok I just got my headplay goggles mine has the charger. I ordered my goggles from getfpv.com. now all I need is the HDMI cable for my P3A controller HDMI module and the head play.. crap always something.
     
  8. AlmostaJoker

    Joined:
    Jun 1, 2015
    Messages:
    33
    Likes Received:
    7
    Do the headplay work good with the P3A? Thinking about getting a pair.
     
  9. Mike Mauk

    Joined:
    Jun 8, 2015
    Messages:
    134
    Likes Received:
    28
    Location:
    Brewster,WA
    Yes, well you need to get the HDMI module, but then they work, I just used them again today with my nephew. you need to set enable the HDMI port on the app.. the picture is great on the head plays. I got the 10' HDMI cable so others can use them , I am not comfortable flying with them on. the best part is it uses the HDMI port so you also can still use the ipad as well
     
  10. AlmostaJoker

    Joined:
    Jun 1, 2015
    Messages:
    33
    Likes Received:
    7
    Awesome, thanks.
     
  11. GreggC

    Joined:
    Oct 14, 2015
    Messages:
    258
    Likes Received:
    71
    Location:
    Rio Rancho NM
    I ordered my Head Play from Range Video, its been 30 day Im waiting, apparently on back order.
    I can't imagine not getting a battery charger...I guess I'll see when it arrives.
     
  12. RyanK

    Joined:
    Apr 9, 2015
    Messages:
    253
    Likes Received:
    46
    I've been using mine with with my P3A. They work well. If you use them on a hot day, you'll definitely work up a sweat underneath, but I guess there is no way around that. It's also a lot of fun to give someone else an immersive experience while you fly around.
     
  13. AlmostaJoker

    Joined:
    Jun 1, 2015
    Messages:
    33
    Likes Received:
    7
    Thank you for the response. I already ordered the HDMI module, just need to find the goggles. I saw a thread on here where a guy installed a little fan in his headplay, might be a option.
     
  14. Mtnbkr

    Joined:
    Jan 23, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Location:
    USA
    Hello, I have a P3A and ordered the HDMI mod. I had decided on purchasing the Head Plays but read a thread here with a few members saying they work great with the P3P but not the P3A. I can not find the tread again.
    Are you guys having problems with the HP's connected to the P3A? I have postponed ordering the HP's for now.
    Thanks in advance.
     
  15. Dan jolliff

    Joined:
    Jan 23, 2016
    Messages:
    21
    Likes Received:
    1
    Location:
    Ok.
    I have been reading up on this and it seems a lot happy fliers with the head on the p3a,,s are using the
    NVIDIA SHIELD
    Then you plug into its hdmi port
    I picked up one for 163 and it gives me a pad with extra memory just for the phantom
    Bigger screen then my iPhone 6

    But I understand that i will lose some map details by Not going apple,, do not use these much anyway...
    Seemed better than buying a air due to I can save flights on the shields extended memory and buy the head play for the same money as a new iPad 3!
    I worry about all the changes I read about to make the iPhone work...

    Wish me luck

    I'm flying on private property so I do not care about any LAW telling
    Me what I can do with the goggles.
    P.s

    Was on Ellis island today. Big flashing sign. No drones !!!