Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Ist Glitch after 63 Flights

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by F6Rider, Jul 15, 2015.

  1. F6Rider

    Joined:
    Feb 5, 2014
    Messages:
    1,126
    Likes Received:
    346
    Location:
    Foothills Of The Sierra's, California
    Well, after 63 flights on my P3 I encountered my 1st glitch, if you can call it that. Anyone else have the Pilot app fail to register a flight? I did my normal 3 flights this morning, one right after the other without turning off either the controller or the iPad Air. On the 3rd flight when I powered up the P3 I did not get the voice prompt for 'Home Point Set' so I checked the map and it was correct, I also had 20 Sat's with P-GPS Ready to fly. The bird flew completely normal with good FPV and all telemetry, but when I reviewed the flight log the last flight was not there. The video and photo's taken were on the SD card but there was no video cache on the iPad for that flight. It's like that flight did not happen. Thoughts?
     
  2. Buckaye

    Joined:
    Aug 24, 2014
    Messages:
    1,557
    Likes Received:
    420
    Location:
    Orlando
    I dunno... I have had it happen occasionally and don't know any steps to reproduce it.
     
  3. Balad

    Joined:
    Jun 9, 2015
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Location:
    New Orleans
    Same thing has happened to me a couple of times.... Haven't figured it out...
     
  4. F6Rider

    Joined:
    Feb 5, 2014
    Messages:
    1,126
    Likes Received:
    346
    Location:
    Foothills Of The Sierra's, California
    Interesting.... this is the first time I have even heard of it happening, not that I am worried, the bird flew great, but I like my flight logs up to date also. Guess if I fail to get the voice prompt again I will restart the app to see if that is the issue.
     
  5. bbfpv

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    3,744
    Likes Received:
    1,092
    Location:
    Long Island, NY
    I've noticed that if you don't kill the app between flights it turns your 2nd flight into a continuation of the 1st. Did you check the first flight duration/distance to see if they're part of that flight?
     
  6. Cacc

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    121
    Likes Received:
    49
    Location:
    Toronto, Ontario, Canada
    I have 4 batteries and usually run them back to back. Out of the 4 flights, I usually have 1 not register at all and 1 that shows something off (like 3 minute flight with 0:00 video instead fo 15-18 minute flight and video), but two are always fine. Today I had a 16 minute flight register as 3 minutes with no video and max height of 14m when most of the flight was spent at 90m. All soft/firmware is the latest and I use a Samsung Tab 3 7". All the data on the memory card is fine, the tablet just doesn't log sometimes for some reason.
     
  7. ScottyT

    Joined:
    Jun 22, 2015
    Messages:
    403
    Likes Received:
    134
    Location:
    Melbourne, Australia
    How long was the flight - I've seen others say they've had issues with longer flights not being logged correctly.? Is there a corresponding *.TXT file on the iPad?

    Probably a bug.