Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

P3 Firmware IS my BIRD BRICKED?

Discussion in 'Firmware' started by BigCat58, Apr 15, 2016.

  1. BigCat58

    Joined:
    Apr 15, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I updated my Phantom 3 PRO to the lastest firmware version...1.8, updated my DJIGO app to 2.7.2(IOS) and my controller thru my iPad. Now the bird refuses to talk to my my RC. Anyone have any suggestions? Can I downgrade everything or am I grounded until DJI fixes this?
     
  2. digital290

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    23
    Likes Received:
    10
    Location:
    Colorado Springs
    You may think you upgrdaed firmware but did you confirm it by cking the TXT files on your memory card?
     
  3. Imabiggles

    Joined:
    Oct 11, 2013
    Messages:
    299
    Likes Received:
    84
    upgrade the app first, upgrade the bird, upgrade the RC, resync RC with bird if needed.
     
  4. digital290

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    23
    Likes Received:
    10
    Location:
    Colorado Springs
    I had so much grief upgrading firmware on my P3A but found a youtube vid that helped. I formatted my card on the computer not a card reader and unzipped the file on the computer then transferred it to the memory card and BAM it all worked for me. Been flying for last few days. Ya know, these birds are an expensive gadget that I cant justify but it is a hell of a lot of fun flying.
     
  5. bobby0

    Joined:
    Mar 17, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    1
    I just updated dji app it says 2.8.0 now


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  6. Prairie Pyro

    Joined:
    Mar 30, 2016
    Messages:
    340
    Likes Received:
    47
    Location:
    West Central MN, USA
    Which youtube video? Went from a working bird this AM to a large expensive paper weight. The RC update seemed to go as it should but the craft is no go after 4 attempts using computer to card method and once using computer to card in bird. Yes I formatted the cards (tried it with two different)before use.
     
    #6 Prairie Pyro, Apr 29, 2016
    Last edited: Apr 29, 2016
  7. bbfpv

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    3,745
    Likes Received:
    1,092
    Location:
    Long Island, NY
    rebind the controller to the bird.
     
  8. Prairie Pyro

    Joined:
    Mar 30, 2016
    Messages:
    340
    Likes Received:
    47
    Location:
    West Central MN, USA
    Rebinded
    Here is what I get now. Two screen shots
     

    Attached Files:

  9. Prairie Pyro

    Joined:
    Mar 30, 2016
    Messages:
    340
    Likes Received:
    47
    Location:
    West Central MN, USA
    For some reason from what I have read I should have updated the craft first then the RC. Closest dealer is-closing shop 165 miles away:(
     
    #9 Prairie Pyro, Apr 29, 2016
    Last edited: Apr 29, 2016
  10. Prairie Pyro

    Joined:
    Mar 30, 2016
    Messages:
    340
    Likes Received:
    47
    Location:
    West Central MN, USA
    SUCCESS. After reading that the card should be set to FAT32 I redid the download and extraction to a reformatted micro card set to FAT32 and the AC updated as it should. Will see if I can find where else I posted my issue. Now to calibrate everything and wait for the winds to calm back down.
     
  11. Greggg

    Joined:
    Apr 30, 2016
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    We're did you find fat 32
     
  12. Prairie Pyro

    Joined:
    Mar 30, 2016
    Messages:
    340
    Likes Received:
    47
    Location:
    West Central MN, USA
    When you go to file explorer and click on the SD card the window for that drive should come up, then click the tab drive tools and the window should show a format option, click on that and a window will pop up with what the size is, format, reformat option, allocation etc. click on the small window of the format and several options should pop up. This is the area you should also use to wipe clean the drive-card before loading the extracted bin file.
    I am no expert on computer systems so I hope this will get you to what you need.