Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

IOC won't stay selected.

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by dysan911, Mar 12, 2015.

  1. dysan911

    Joined:
    Mar 12, 2015
    Messages:
    298
    Likes Received:
    60
    Hi folks,

    I am trying to get my P2V+ setup in Naza-M and can see the S1 switch is working fine. However when I go to the IOC settings and click the check box to enable IOC and move S2 to various positions the oncscreen X2 setting shows OFF and won't move. If I click to a different tab and then back to IOC the box is unchecked again.
     
  2. N017RW

    Joined:
    May 2, 2014
    Messages:
    6,236
    Likes Received:
    1,612
    Location:
    Palm Beach Co.- FL
    Have you calibrated the Transmitter too (actually first)?

    There's also the possibility of the switch being bad.

    Maybe others have more possible causes???
     
  3. dysan911

    Joined:
    Mar 12, 2015
    Messages:
    298
    Likes Received:
    60
    I did. I noticed under calibration there is a "Transmitter Version". Mine is set to Basic. Should it be set to UPgrade version?

    Also on the same calibration page I can see S2 working because the X2 "Sticks Monitor" shows the slider moving into 3 different positions as I change S2.
     
  4. mohan

    Joined:
    Jan 3, 2015
    Messages:
    527
    Likes Received:
    206
    I had the same problem some time ago. I purchased a used phantom and could see on the tablet that it would switch from off, CL and HL when I flicked the switch. Just to be sure that it was calibrated I plugged the phantom into my laptop and the dreaded board got updated without warning when the phantom assistant was launched. IMuch to my horror IOC stopped working and OC checkbox wouldn't stick after. On the main settings tab it said IOC switched off. I tried everything including calibrating, turning on and off. Even calibrated compass and finally decided to update the board again... After updating the P330B again with exactly the same firmware it worked - IOC check box would stick and not uncheck every time I switched tabs. Weird things happen...
     
  5. dysan911

    Joined:
    Mar 12, 2015
    Messages:
    298
    Likes Received:
    60
    Well that worked once. I just applied the update and when I clicked IOC the switch postion indicator lit up blue. I cycled through it to see it move and then it jumped back to BLACK and unchecked the IOC Box. I cannot get it to work anymore.
     
  6. Marlin009

    Joined:
    Dec 31, 2014
    Messages:
    1,091
    Likes Received:
    515
    Location:
    West Coast of Florida

    For upgraded remote control (models: NDJ6 or NRC900), select “Upgrade Version” in Phantom Assistant.
    For basic remote control (models: DJ6 or RC900), select “Basic Version” in Phantom Assistant.
     
  7. dysan911

    Joined:
    Mar 12, 2015
    Messages:
    298
    Likes Received:
    60
    I don't know if this has anything to do with it. I can sometimes click IOC and see that its activated and then it will go back off and a pop up on my screen about an error regarding GPS Calibration.