Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

I thought I was having a flyaway, but I wasn't...

Discussion in 'General Discussion' started by Rmag, Jun 1, 2014.

  1. Rmag

    Joined:
    Apr 7, 2014
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Well, after watching the footage, it appears everything worked as it should, but while it was happening... I was scared!

    http://youtu.be/gfJAVltk_CI
     
  2. Rmag

    Joined:
    Apr 7, 2014
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    After I watched the footage I realized it was not a flyaway. I know how to regain control. I did not realize it was in failsafe. After I realized this I put it in ATTI to gain control.

    Any idea what triggered my loss of control in the first place? I lost video and control link at the exact same time. I have flown twice the distance of this occurrence several times before.
     
  3. The Editor

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    568
    Likes Received:
    7
    Hmmmm.... right at the point you loose your video feed and it stops to hover (0:27) there is a glitch in the motors which you can hear on the soundtrack.
    I can't tell whether it's just a loss of control signal that makes the motors kick or it's a glitch in power. Is this a Phantom 2?

    I think I would be inclined to crack open the shell and just double check cables running to/from the RX and all solder joints on the Power bus - battery feeds etc, etc.
     
  4. Rmag

    Joined:
    Apr 7, 2014
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    The sound you hear is the motors going from full forward flight to hover. It is a Phantom 2.