Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Advanced I can not fly my p3 adv after update

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by Abdol, Sep 10, 2016.

  1. Abdol

    Joined:
    Sep 9, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I update my aircraft but i couldn't update the remote control .
    And i update the app to dji go .
    Now i can not fly and even my RC not connect to the aircraft.

    Please help me i have phantom 3 advance and i can only move the gamble

    Abdol


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,116
    Likes Received:
    5,629
    Location:
    US
    How exactly did you upgrade your aircraft?

    How did you attempt to update your remote controller? What made you think the update attempt failed?
     
  3. Abdol

    Joined:
    Sep 9, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    The result of update the aircraft saying ( succeed)
    But i can't update the remote control . When i blog the USB nothing happened no light change no sound .
    Alos when i update the apps from dji polite to dji go . I can't fly and nothing showing in the app only how to connect the aircraft .
    Remot control only move the gamble of the camera i can not start the aircraft .

    Thanks for your help i really need it 3 months i did not fly


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  4. ConnieWhite

    Joined:
    Sep 14, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Did you set the USB mode to PTP? I had that problem and once I did this - all worked.
     
  5. Abdol

    Joined:
    Sep 9, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    PTP ? I don't know what this or how to do it . Can you help me


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  6. ConnieWhite

    Joined:
    Sep 14, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    source: How to Configure the USB on Your Nexus 7 - dummies
    I'm not sure of your device - BUT whatever it is, just do a google search 'how to change configure usb on 'your device''

    but basically - go to your settings, select storage, then 'main' or something should lead you to USB - there, you will have two options. you select PTP

    You might need to have your RC and device connected at the time so that the device knows what you're trying to do.
     
  7. ConnieWhite

    Joined:
    Sep 14, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I just did it on my Nexus 7 to make sure to tell you all the steps,
    Go to 'All Apps' - then 'Settings' then 'Storage' then tap the upper right dots that are 'Menu' - there you will see the usb computer connection!
     
  8. Abdol

    Joined:
    Sep 9, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Thank you very much I will try it now


    Sent from my iPhone using PhantomPilots