Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

I broke the ribbon cable for the remote

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by KC4E, Apr 17, 2016.

  1. KC4E

    Joined:
    Jan 26, 2016
    Messages:
    40
    Likes Received:
    1
    Location:
    Tucson AZ,
    I broke my ribbon cable from the main board to the con board. I was hoping some one would be able to help me find a new or used one. I am going to try and attach pictures.
    thanks for the help.
     
  2. KC4E

    Joined:
    Jan 26, 2016
    Messages:
    40
    Likes Received:
    1
    Location:
    Tucson AZ,
  3. Stealthmatt

    Joined:
    Jun 22, 2013
    Messages:
    381
    Likes Received:
    141
    Where did you break the cable? looks fine to me?

    It is suppose to come out of those white sockets.
     
  4. Stealthmatt

    Joined:
    Jun 22, 2013
    Messages:
    381
    Likes Received:
    141
    really cant see whats broken?
     
  5. LamboH

    Joined:
    Jan 7, 2016
    Messages:
    285
    Likes Received:
    58
    Location:
    Louisiana
    Looks like it just got disconnected. U would need to flip the black tab on the connection up- then carefully insert the ribbon cable - then flip the black locking tab down .


    For those in the know , I actually broke my ribbon cable connection(part with the harness and the black locking tab that's connected to the circuit board - on both ends. Is it safe to say the RC is now toast ? I'd imagine soldering each point/ needle would be a pain And if anybody knows of someone or someplace that can repair those connections please please please give a link. Thanks
     
  6. KC4E

    Joined:
    Jan 26, 2016
    Messages:
    40
    Likes Received:
    1
    Location:
    Tucson AZ,
    It is internally open on two wires I did not know that I was supposed to flip up the black lever. It came out fine but I bent it in half when I was trying to put it back in without lifting the lever.
     
  7. Sim597

    Joined:
    Mar 5, 2016
    Messages:
    1,040
    Likes Received:
    266
    As I had to connect and reconnect that same ribbon like 6 times (long story, terrible plastic molding process) I have to agree that looks fine, unless it's something we can't see?

    I did not disconnect the ribbon from the main, but I do have a suggestion that would have helped me greatly on the first try (quick learner when it's a pain in the rear).
    Don't screw the USB/HDMI IC board down, connect the fat ribbon (the one in question) to that board before the other two, this gives you room to maneuver. The space is so tight that you really have to thread a needle here, take your time! I cannot suggest any tools, using your fingers will give you the best feel, and you'll know when it does finally slide in, if you MUST due to fat fingers, or age or whatever, don't use pliers but tweezers, you lose a lot of the feeling and you can't do it all by sight.
    Then connect the last two smaller ones. Again, I defer to others on the main board part but to my knowledge, and the other smaller cables even inside, they all just slide in, there's a line too so you know when you've got them all the way.
    Hope this helps, hopefully it's not broken.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  8. Stealthmatt

    Joined:
    Jun 22, 2013
    Messages:
    381
    Likes Received:
    141
    Sorry, how do you know its internally open on 2 wires? that just maybe hows its designed.

    Does any errors or problems occur when you put it back and turn the remote on?

    You need to lift the black leaver up for all connectors to remove and reinsert and then push the black leaver down to lock it in place.

    Where did you bend it in half? on the cable? bending it in half is fine, should still connect.
     
    Sim597 likes this.
  9. Sim597

    Joined:
    Mar 5, 2016
    Messages:
    1,040
    Likes Received:
    266
    Never flipped anything, but ouch, sorry, maybe when u get the new one my idea will help


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  10. KC4E

    Joined:
    Jan 26, 2016
    Messages:
    40
    Likes Received:
    1
    Location:
    Tucson AZ,
    It only charges and will not communicate with remote. I have a new remote and used the ribbon cable and it worked. I need the new one so I can fix the one that had a broken ribbon cable
     
  11. Stealthmatt

    Joined:
    Jun 22, 2013
    Messages:
    381
    Likes Received:
    141
    Sorry man, doesn't look like any spare parts for remote online. You could buy a remote from ebay or second hand. Or look for one that's damaged maybe?

    The other option is to have the remote sent back to DJI and say its faulty and see if they fix it - this will probably be the best option.
     
  12. Silverwingflinx

    Joined:
    Nov 5, 2015
    Messages:
    512
    Likes Received:
    145
    FDR DRONE MODS FREDDDY DEL ROSARIO repaired a ribbon cable for someone see if he can help..goodluck
     
    #12 Silverwingflinx, Apr 17, 2016
    Last edited: Apr 17, 2016