Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

  1. Ron Miles

    Joined:
    May 28, 2016
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Location:
    Phoenix Az.
    I bought the Phantom 4 and can only fly in town .3 miles. and my controller say lost signal. is there something i can do to increase this?
     
  2. Ibmftw

    Joined:
    Apr 1, 2016
    Messages:
    203
    Likes Received:
    82
    First thing to try would be to go a little higher if it didn't break any law's. Next thing are you trying to penetrate through large objects such as buildings? This will never work no matter what. Next thing try turning the transmission rate of your video down to 4mpps in the go app, and manually selecting a clean operation channel, if there are no clean channels perhaps look into how to do a 32 channel hack allowing you to select a higher operating channel which is free of interference from most standard inner city 2.4ghz devices. After you done ALL of these things. Your next option is to do an antenna mod on your RC. Try the other things and report back.
     
    Bratinov and Knight Flier like this.
  3. Ron Miles

    Joined:
    May 28, 2016
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Location:
    Phoenix Az.
    Here is a video of the max flight im able to do.

     
  4. Ibmftw

    Joined:
    Apr 1, 2016
    Messages:
    203
    Likes Received:
    82
    Did you change your video transmission rate to 4mbps, did you manually select a higher and most probably cleaner channel? This Is done by selecting the little logo that says "HD" on the DJI Go main flight screen, whilst connected to the phantom.
     
    #4 Ibmftw, May 28, 2016
    Last edited: May 28, 2016
  5. WRXJIM

    Joined:
    May 15, 2016
    Messages:
    110
    Likes Received:
    36
    Location:
    38,000ft
    GUP-GX likes this.
  6. Ron Miles

    Joined:
    May 28, 2016
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Location:
    Phoenix Az.
    No not yet. That was a month ago. Was just showing you
     
  7. Ron Miles

    Joined:
    May 28, 2016
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Location:
    Phoenix Az.
    Where do I find the transmission rate
     
  8. JWarren

    Joined:
    Jun 19, 2014
    Messages:
    773
    Likes Received:
    119
    Are you sure you aren't in beginner mode?
     
  9. WRXJIM

    Joined:
    May 15, 2016
    Messages:
    110
    Likes Received:
    36
    Location:
    38,000ft
    In HD you have to click "Custom" at the top abpve the channels.
    Then scroll down.
    Ive been flying on 6mb without any issues. Im on an iPad Mini 4
    Once youve changed it, just go back up to the top and select auto again
     
  10. Ron Miles

    Joined:
    May 28, 2016
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Location:
    Phoenix Az.
    Ok this is what I've got. Is something I can do to make the signal stronger?
     

    Attached Files:

  11. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    7,754
    Likes Received:
    3,466
    The things that will make the most difference and should be checked first are to get out of town away from interference and make sure your antennas are properly orientated.
     
    Knight Flier likes this.
  12. Ibmftw

    Joined:
    Apr 1, 2016
    Messages:
    203
    Likes Received:
    82
    How are things with this setting? Next up would be the channel hack mod to use an even higher and more likely cleaner channel, after that comes hardware mods, let us know.
     
  13. 09victoryrc

    Joined:
    May 30, 2016
    Messages:
    32
    Likes Received:
    5
    Location:
    Colchester,Ct
    Absolutely bring it up to 390 feet and see how far you go it works for me after people on the form told me
     
  14. Andrew The Gold

    Joined:
    Apr 28, 2016
    Messages:
    10
    Likes Received:
    3
    Ibmftw, can you please explain how can you hach the channel ?


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  15. WRXJIM

    Joined:
    May 15, 2016
    Messages:
    110
    Likes Received:
    36
    Location:
    38,000ft
    More channels hack

    There are also vidoes on YouTube, and more threads on here.

    The little magnifying glass in the top right corner of this page is an incredibly useful tool.
     
  16. Andrew The Gold

    Joined:
    Apr 28, 2016
    Messages:
    10
    Likes Received:
    3
    Thanks, I installed the hack, now I can see the 32 channels...... But i cannot switch from auto to manual..... .?


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  17. WRXJIM

    Joined:
    May 15, 2016
    Messages:
    110
    Likes Received:
    36
    Location:
    38,000ft
    You have to have your copter powered up and connected


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  18. WRXJIM

    Joined:
    May 15, 2016
    Messages:
    110
    Likes Received:
    36
    Location:
    38,000ft
    You have to have your copter powered up and connected for it to switch and show the options.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  19. Andrew The Gold

    Joined:
    Apr 28, 2016
    Messages:
    10
    Likes Received:
    3
    I have it powered and connected. No way to switch from AUTO
    Has this something to do with the fact that I'm in Italy maybe ?


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  20. Ibmftw

    Joined:
    Apr 1, 2016
    Messages:
    203
    Likes Received:
    82
    Yes perhaps, change your device location to "US" in settings.