Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

How to find out what version firmware I have

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by dave1664, Dec 23, 2015.

  1. dave1664

    Joined:
    Dec 12, 2015
    Messages:
    16
    Likes Received:
    6
    Hi new uk user here, so far everything has goons smooth , only taking baby steps at moment to gain confidence in both myself and my PS3S, I did the initial upgrade when I first got my drone ,but would just like to know how do I find out if I have the latest version? Sorry in advance if I am being a bit dumb here.
     
  2. mandalay

    Joined:
    Nov 28, 2015
    Messages:
    587
    Likes Received:
    142
    See below screenshot to get to the menu of the About page and check what version you have. The latest is 1.3.0050 released today. Btw, you need have everything turned on and connected in order to get to that menu. ImageUploadedByPhantomPilots1450853097.137290.jpg
     
  3. thousandyard

    Joined:
    Dec 5, 2015
    Messages:
    78
    Likes Received:
    10
    Great question and complete answer too, I woke up wondering this myself.
    Mandalay how often are there updates?
    I've done 3 I think the in 2 weeks!
    Welcome to a great hobby Dave.
     
  4. mandalay

    Joined:
    Nov 28, 2015
    Messages:
    587
    Likes Received:
    142
    I believe there have been 3 firmware versions since early September this year: 1.1.30, 1.2.40, and 1.3.0050.
     
  5. thousandyard

    Joined:
    Dec 5, 2015
    Messages:
    78
    Likes Received:
    10
    Thanks M. just uploading the latest
     
  6. thousandyard

    Joined:
    Dec 5, 2015
    Messages:
    78
    Likes Received:
    10
    Wish I had the choice not to "update"
    That's my drone parked up!
    No rc
    Sabotage Dji!!
    Any suggestions please folks?
    Ty
     
  7. mandalay

    Joined:
    Nov 28, 2015
    Messages:
    587
    Likes Received:
    142
    Have you tried to relink the RC?
     
  8. dave1664

    Joined:
    Dec 12, 2015
    Messages:
    16
    Likes Received:
    6
    Thanks for the reply I have just had a prompt about a new upgrade so will give it a try , I can't say I have noticed the screen above though maybe just me being too wrapped up in other things to check , like doing my longest flight today and being that excited to be up in the air I forgot to hit record !!
     
  9. thousandyard

    Joined:
    Dec 5, 2015
    Messages:
    78
    Likes Received:
    10
    Not tried a relink, have to read up how to do it.
     
  10. thousandyard

    Joined:
    Dec 5, 2015
    Messages:
    78
    Likes Received:
    10
    Read and now done

    (Find reset button (red light) on drone and push button, starts flashing red, then turn on controller and full left turn on gimbal up down thingy and toggle s2 switch (that's the left ) 3 times until it goes beep then red button on drone should flash and eventually turn green. Have to say took about 10 attempts to do it before actually worked so does work but have patience)

    Haven't flown it yet as it's windy outside but will report back if any differences in height speed or anything else

    Ty