Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

How to change phantom name with dji

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by 30secs, Aug 17, 2015.

  1. 30secs

    Joined:
    Jun 12, 2015
    Messages:
    889
    Likes Received:
    113
    On flight records.. My phantom is named p3. Does anyone know how I can change that name?
     
  2. pbrain

    Joined:
    Jul 23, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    10
    Location:
    Hertfordshire, UK
    I'd like to know this too, as mine had a previous owner..

    I've searched the forums - little info - other than somebody suggesting contacting DJI. This is my last resort as I don't want to get wound up by their lack of reply.
     
  3. SuperRC

    Joined:
    Aug 7, 2015
    Messages:
    46
    Likes Received:
    14
    Go into the 'me' tab on the bottom right of the app. Then when you get into that screen, it shows your name. Tap on your name, then in the top right corner is an edit button. This allows you to enter a name.
    Then go back to records, the new name should be visible. Hope that helps. :)
     
  4. Hummer

    Joined:
    Aug 14, 2015
    Messages:
    18
    Likes Received:
    1
    That is for your user name and not the vehicle name
     
  5. SuperRC

    Joined:
    Aug 7, 2015
    Messages:
    46
    Likes Received:
    14
    Righto. Not sure how to change the crafts name then. I don't even recall naming mine other than that name. Do you do this while registering? If so, how do you register? And where can I check the vehicles current name?
     
  6. chapsrlz

    Joined:
    Jul 5, 2014
    Messages:
    534
    Likes Received:
    87
    Location:
    cdmx
    the first time you connect go app with the p3 (i just did it with a new one) you are asked to register the product, begin the 1 year warranty period, and customize the equipment (name of the p3, controller type, functions to the buttons on the back). but i have no idea how to change the p3 name once its been registered.
     
  7. SuperRC

    Joined:
    Aug 7, 2015
    Messages:
    46
    Likes Received:
    14
    Ok thank you. Now I remember, yes I did name my Phantom 3. I realised that by actually going into the individual flight record itself and seeing the Drone's name in the top left corner.
    Yep, and not sure how to change it either.
     
  8. Chas

    Joined:
    Jul 25, 2015
    Messages:
    31
    Likes Received:
    2
    Seems to remember a warning that the name could not be changed.
     
  9. Pete Leare

    Joined:
    Aug 6, 2015
    Messages:
    334
    Likes Received:
    105
    Location:
    Windham NH
    Ditto, I think you are stuck with it - at least for now. Hopefully DJI are listening
     
  10. Phantom751874

    Joined:
    Mar 13, 2015
    Messages:
    995
    Likes Received:
    269
    It can't be changed. For whatever reason my P3P got registered with a name of "Inspire 1". I think it's because I had a early P3P and when I registered it the first time it never asked me for a name or it detected it as an Inspire 1 and I missed seeing where to change the name. Later versions of the Pilot App made it clearer as far as naming during registration so my P3A is named "P3 Advanced". I figured if I ever sold it the buyer wouldn't want something named JimBob (that's not my real name just saying).

    I was chatting with DJi support about another issue early on and asked them if I could rename that P3P, they said nope sorry. So I left it at that.
     
  11. Sky*viewer

    Joined:
    Jun 12, 2015
    Messages:
    64
    Likes Received:
    10
    I bought my P3 brand new , sealed box. I did the first update and bla bla bla, but the app never asked for registration or name . Did I do anything wrong? What about the warranty?
     
  12. duddie10

    Joined:
    Aug 6, 2015
    Messages:
    44
    Likes Received:
    25
    I named mine 007 haha
     
    FrequentFlyer likes this.
  13. John Wright

    Joined:
    Jan 16, 2016
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Location:
    USA
    I purchased a Phantom 3 Adv/Pro aircraft only to use a "practice flyer" and it has a different name on it. I bought it new and was never prompted to register it like I did with my P3A. It seems unreasonable that the name cannot be updated, what happens if you sell one?
     
  14. dirtybum

    Joined:
    Apr 14, 2015
    Messages:
    3,316
    Likes Received:
    1,790
    If you sell one someones gonna be flyin a "Jimbob"
     
  15. Frankc

    Joined:
    Jan 6, 2016
    Messages:
    655
    Likes Received:
    137
    Location:
    Malvern, Worcestershire, England
    Licenced to kill eh? Ohh dear hope thats not a bad sign.:yum:
     
  16. Phantom751874

    Joined:
    Mar 13, 2015
    Messages:
    995
    Likes Received:
    269
    ya, so really from now on just name your craft whatever it is, like "Phantom 3 Advanced" or "Inspire 1" etc. That way when you sell it someone doesn't end up with "Your Name" as the crafts name.
     
  17. davestern2

    Joined:
    Dec 8, 2015
    Messages:
    81
    Likes Received:
    9
    No idea how my p3 got named inspire 1.. Oh well, would have been good to be able to pick a name..
     
  18. HueJorgan

    Joined:
    Nov 27, 2015
    Messages:
    292
    Likes Received:
    102
    Location:
    Bish Vegas - Co. Durham UK

    hmmmm mine is also called inspire 1

    have they fixed this yet? can you change the craft name yet? it says in the app choose name for the inspire 1 craft, but there is no option as far as I can see to actually do it
     
  19. Mal_PV2_Ireland

    Joined:
    Mar 4, 2014
    Messages:
    2,589
    Likes Received:
    1,230
    Location:
    Dublin Ireland
    I'm going to be experimenting with this next week. Im buying a p3 advanced that needs a new board which I have. Im going to be making a copy of the data on the 2gb sd card thats in the main board to see if its possible to get around being able to downgrade from 1.5 to 1.4 too at the same time because thats my main interest. Luckily the new board I have is at version 1.19 so I have a bit of wiggle room to mess around with firmware upgrades. I'll let you know how I get on or if its even possible at all.
     
    Oso and Fplvert like this.
  20. Omer Celik

    Joined:
    Mar 29, 2016
    Messages:
    13
    Likes Received:
    5
    Location:
    Turkey
    I think i have the worst name :( it is "Choose a name for your aircraft". I dont know how i ended up with that. App crashed while typing the name and when i opened it again it was already set
     
    Ed Oz, RadRich, Reed L and 2 others like this.