Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

hero 3 cable needed

Discussion in 'Phantom 1 Help' started by Suwaneeguy, Feb 20, 2014.

  1. Suwaneeguy

    Joined:
    Feb 19, 2014
    Messages:
    701
    Likes Received:
    22
    I have the phantom 1, hero3+black system.
    Added the Boscam 7" monitor and avl58 video link system.
    From the installation video I gather there is another cable needed for the hero3+ since it uses hdmi.
    Where can I find that cable?
     
  2. rilot

    Joined:
    Aug 18, 2013
    Messages:
    842
    Likes Received:
    5
    Location:
    Twyford, UK
    No, you need the USB-AV cable. Plenty of places sell them. You will have to solder the connections to the AVL58 though.
     
  3. Suwaneeguy

    Joined:
    Feb 19, 2014
    Messages:
    701
    Likes Received:
    22
  4. rilot

    Joined:
    Aug 18, 2013
    Messages:
    842
    Likes Received:
    5
    Location:
    Twyford, UK
    No, you need a USB-AV cable. That is HDMI.
    Like this one: http://www.firstpersonview.co.uk/cables ... -out-cable

    You will need to modify it and solder to get the connection to the AVL58. I'm not aware of a plug and play solution from a bare GoPro to the AVL58. All will require soldering.
     
  5. Suwaneeguy

    Joined:
    Feb 19, 2014
    Messages:
    701
    Likes Received:
    22
    In the installation video it clearly showed a specific cable with no soldering required.
    And that cable does not come in the box. Which it should.
    As the Hero3+ does not have video output like the previous models did.
     
  6. rilot

    Joined:
    Aug 18, 2013
    Messages:
    842
    Likes Received:
    5
    Location:
    Twyford, UK
    Yes it does. The 3+ and the 3 support AV out via the USB port on the side. You need a USB-AV cable as I said.
    The cable that comes with the AVL58 is for connecting to the H3-2D gimbal. It doesn't come with the cable to connect to a bare GoPro.

    Are you connecting to a Zenmuse gimbal or just the bare GoPro? If it's the bare GoPro then you need the USB-AV cable that I linked above.