Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Help!!!

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by Tommy75, Nov 7, 2015.

  1. Tommy75

    Joined:
    Nov 7, 2015
    Messages:
    18
    Likes Received:
    2
    Ok, so I upgraded from the standard to the advanced. Just got my P3A in today, charged the battery and the controller, when I connect to either my Samsung Galaxy S5 Active or my Samsung Tab 4 I get this message...Unable to find software on your computer that can recognize your device. Service pack 3, Windows Media Player, version 10 or higher, for Windows XP or Android File Transfer for Mac OS must be installed. You can download Kies on your computer.......


    What is wrong, my phone worked fine with the P3 Standard
     
  2. rockydog

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    881
    Likes Received:
    248
    Location:
    London UK
    Are you trying to connect via the DJI GO app.?.... this needs to be installed on your device
     
  3. Tommy75

    Joined:
    Nov 7, 2015
    Messages:
    18
    Likes Received:
    2
    Yes I have the Dji Go app already, it's what I used with my Standard
     
  4. John Locke

    Joined:
    Jun 26, 2015
    Messages:
    2,936
    Likes Received:
    1,106
    Location:
    Yorba Linda, CA
    Yeah, have you downloaded GO for the P3A?
     
  5. rockydog

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    881
    Likes Received:
    248
    Location:
    London UK
    Maybe try a different cable between the controller and your device?
     
  6. F6Rider

    Joined:
    Feb 5, 2014
    Messages:
    1,126
    Likes Received:
    346
    Location:
    Foothills Of The Sierra's, California
    Uninstall the current GO app and install the P3 Go app, register your new bird (I think you can use your current log-in and user name) and you should be good.
     
  7. tcope

    Joined:
    Jan 29, 2015
    Messages:
    3,519
    Likes Received:
    1,387
    Location:
    Salt Lake City, UT
    I'm clueless how you could be getting the error you mention.'

    Make sure you have USB debugging turned on within your phone settings.

    You turn on the controller. Turn on the P3A and then plug the USB cable from the controller into the phone. You should get a prompt to launch the Go app.

    Seems like you have something plugged into a computer. I have no idea why.
     
  8. rockydog

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    881
    Likes Received:
    248
    Location:
    London UK
    The P3A connects via a cable to the device from the controller, not by wifi like the P3S...are you doing this?
    (There is only one version go the Go app...not special one for the P3A)

    Download the P3A manual from the DJI website and make sure you are following all the instructions.
     
    #8 rockydog, Nov 7, 2015
    Last edited: Nov 7, 2015
  9. Tommy75

    Joined:
    Nov 7, 2015
    Messages:
    18
    Likes Received:
    2
    I uninstalled and reinstalled the Go app, logged in with my credentials. All I get is a how to connect option, not a enter camera mode. I'm connected using the cable provided from my remote to my phone. How do I turn on USB debugging?
     
  10. rockydog

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    881
    Likes Received:
    248
    Location:
    London UK
    If you tap the how to connect option do you get a screen asking you to register your phantom?
     
  11. Tommy75

    Joined:
    Nov 7, 2015
    Messages:
    18
    Likes Received:
    2
    No I don't
     
  12. Tommy75

    Joined:
    Nov 7, 2015
    Messages:
    18
    Likes Received:
    2
    Could it be because my profile is already registered with my old Standard?
     
  13. Oso

    Oso

    Joined:
    May 19, 2015
    Messages:
    2,533
    Likes Received:
    1,480
    Location:
    Sacramento CA
    JoBe likes this.
  14. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    7,731
    Likes Received:
    3,450
    At that stage, try pulling the cable out and reconnecting it.
     
  15. rockydog

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    881
    Likes Received:
    248
    Location:
    London UK
    No...you can register multiple craft.
     
  16. mirrorimage

    Joined:
    Sep 3, 2015
    Messages:
    384
    Likes Received:
    113
    Location:
    Palo Alto, California
    Create a new login. Your old one is tied to the Phantom standard.
     
  17. Tommy75

    Joined:
    Nov 7, 2015
    Messages:
    18
    Likes Received:
    2
    USB debugging fixed it, now it says a firmware update is required. I downloaded the latest firmware from dji, but it doesn't make the usual beeping sound as it should. Pulled the micro SD card out and put it in my laptop and it says the firmware is corrupted
     
  18. lotusteve

    Joined:
    Sep 11, 2015
    Messages:
    586
    Likes Received:
    135
    Location:
    sheffield uk
    Where it says advanced,standard,professional, click to open up the 3 options then reselect the advanced, it should then say camera not how to connect.
     
  19. Tommy75

    Joined:
    Nov 7, 2015
    Messages:
    18
    Likes Received:
    2
    I was able to get camera view, now I'm having a problem updating the firmware
     
  20. rockydog

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    881
    Likes Received:
    248
    Location:
    London UK
    Try going to the camera section in the app.....format your card, and the re download the latest firmware from the DJI site and try again -(or use a different card if you have one).

    In the "about "section of the app you can check what firmware versions you have.
    Controller should be 1.4.3
    App is 2.4.0
    Phantom is 1.4.10