Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Help :(

Discussion in 'Phantom 2 Vision Discussion' started by Soleangel, May 24, 2014.

  1. Soleangel

    Joined:
    May 24, 2014
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    So I have the 1st gen vision and I'm having problems with my camera.
    It turns on but if I move the cable that connects to the back of that camera around it turns off and turns on constantly
    It even turns off while I set it down to fly it or while it's in the air.
    Or could it be that my camera is failing inside.?:(
    .i have a feeling it may be the wire but I opened up my phantom and the cable seems fine and connected well.
    I really hope it isn't the camera cause it's a lot for a new one :(
    Anybody have any suggestions on what my problem may be?
    I already ordered the wire that connects to the vision camera to the board so I hope it could be just that.
     
  2. Mal_PV2_Ireland

    Joined:
    Mar 4, 2014
    Messages:
    2,589
    Likes Received:
    1,230
    Location:
    Dublin Ireland
    If you plug that wire into the camera while the battery is on you can fry the camera. I hope that isnt the case for you.
     
  3. Soleangel

    Joined:
    May 24, 2014
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    That's the thing, last night was a very good night here in Dallas,TX to fly and I turned on like you supposed to and I was wondering why my tablet (nexus 7) wasn't connecting to the "phantom" network.
    Then I noticed the green light indicator on the back of the vision camera wasn't on but it was switched to "wifi only"
    Then I started moving it around in place and it turned on then off again.
     
  4. Geoelectro

    Joined:
    Feb 16, 2014
    Messages:
    324
    Likes Received:
    40
    Location:
    Houston Tx.
    You might try cleaning the plug and even putting some contact cleaner on it. Just never plug it in or out with power supplied.

    Geo