Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Help with FPV setup details, which cables do I need?

Discussion in 'Phantom 2 Discussion' started by CJ31, Feb 20, 2014.

  1. CJ31

    Joined:
    Jan 27, 2014
    Messages:
    235
    Likes Received:
    0
    Location:
    Northern VA
    I've decided to get the Boscam LCD5802 monitor and TS352 for FPV for my P2 w/ GoPro. It's the same system that comes with the Deluxe Storm package from Helipal, but a little cheaper.

    Monitor: http://www.banggood.com/Boscam-RX-LCD5802-5_8GHz-LCD-Diversity-Receiver-7-Inch-Monitor-p-908273.html
    Tx: http://www.banggood.com/Boscam-FPV-5_8G-500mW-AV-Wireless-Transmitter-TS352-p-915390.html

    My question is, what cables/other parts do I need to have a complete system? This will literally be on the slow boat from China, so want to make sure I have what I need.

    I saw these cables listed. They are cheap so I can get them all, but do I need them, and what else?
    http://www.banggood.com/Gopro3-Video-AV-FPV-Cable-p-89638.html
    http://www.banggood.com/FPV-5_8G-Gopro3-Video-Output-Line-Gopro-AV-Video-Cable-p-77692.html
    http://www.banggood.com/Real-Time-FPV-USB-AV-Cable-For-GoPro-Hero-Camera-p-82075.html

    Also not sure if I should better antennas and which ones?

    I plan to get the RaveCreative Monitor mount. Thanks for any help!!
     
  2. chopperflyer

    Joined:
    Jul 12, 2013
    Messages:
    211
    Likes Received:
    1
    Location:
    Leeds West Yorkshire UK
    If you have the right gear you should not need any extra cable's. What camera mount are you using, If you are using a Zemuse mount then the cable come with it, on the Phantom 1 make sure that you have the upgrade MC in it, everything fit's together. Any more problem's just ask.
     
  3. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    17
    Location:
    Clarksville, TN
  4. CJ31

    Joined:
    Jan 27, 2014
    Messages:
    235
    Likes Received:
    0
    Location:
    Northern VA
    Thanks Chopperflyer. I just ordered a P2 w zenmuse from 1uas.com. But I at least need the plug in for the gopro, right?

    Yes in the US, but figured I would get the needed cables along with the Monitor and Tx and have them all shipped together.
     
  5. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    17
    Location:
    Clarksville, TN
    Nope :) The Zenmuse gimbal itself plugs in to the back of the GoPro and gets the video feed from there. What you will need though is the cable to connect the Zenmuse output to the video transmitter. Your kit may have it, or you may just need to solder the leads in the Zenmuse cable to the corresponding leads on the transmitter's cable.