Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Help with batteries not charging!

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by swankster988, Aug 31, 2014.

  1. swankster988

    Joined:
    Aug 24, 2014
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    I finally got around to opening the vision plus, however both batteries will not charge? I have tried unplugging turning on then off and no blinking charging status. I followed directions, am i missing something?
     
  2. iSander

    Joined:
    Aug 23, 2014
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Location:
    Belgium
    If the batteries are over 75% of battery life they will not charge.
     
  3. swankster988

    Joined:
    Aug 24, 2014
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    according to app they are at 38%
     
  4. Brammo

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    103
    Likes Received:
    0

    Did you try pressing the power button once and then holding the power button in for 2 seconds (when it's plugged in to charge)?
     
  5. swankster988

    Joined:
    Aug 24, 2014
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Yes with both batteries... It stays on but i get two solid green lights.. no flashing
     
  6. iSander

    Joined:
    Aug 23, 2014
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Location:
    Belgium
    That means that the battery is on, do the same thing again to turn it off
     
  7. 4wd

    4wd

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    2,532
    Likes Received:
    421
    Location:
    North York Moors
    If you are sure they are connecting properly, sounds like a bad charger.
    There should be a small LED on it - green or red?
    It's hard to do anything wrong, I find that flap thing rather fiddly though.
     
  8. swankster988

    Joined:
    Aug 24, 2014
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    on the charger when i plug it in it is a solid green... I am frustrated..
     
  9. swankster988

    Joined:
    Aug 24, 2014
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Ok so.. I calibrated phantom, changed to naza modes connected everything, etc... turned it on and let it sit for 5 minutes turned everything off took battery out and plugged that one in, now i get 1 solid green with the second flashing. Does that mean its charging?
     
  10. swankster988

    Joined:
    Aug 24, 2014
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Now it's not doing anything...No lights...
     
  11. 4wd

    4wd

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    2,532
    Likes Received:
    421
    Location:
    North York Moors
    It would take at least an hour to charge, so that sounds like a bad connection.
    Does wiggling it make it come on?
    That won't fix it though.
    Your dealer might exchange it, or you might just buy another they are not to pricey.
    I would probably do that and open the dud up, try to resolve it for a spare.
    Two chargers is handy anyway at times.
     
  12. Dirty Bird

    Joined:
    Apr 15, 2014
    Messages:
    0
    Likes Received:
    9
    Location:
    Glen Burnie, MD - USA
    The charger has its own light. When you plug the charger into the wall its power light will turn green. Plug in a battery and the charger light will change to red to indicate it is charging. The battery bars should illuminate to indicate the degree of charge and increase as the charge progresses. When the battery is full, the battery lights will turn off and the charger light will turn green. Since two separate batteries are suddenly not charging, then I suspect the charger has gone bad. If you have a friend with a Phantom 2 perhaps you could test this on his charger?
     
  13. swankster988

    Joined:
    Aug 24, 2014
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    the charger stays green when i plug battery in...
     
  14. swankster988

    Joined:
    Aug 24, 2014
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Well guys, i played with cord and found the culprit, cable was kinked a little bit. I do have it working now but it is a bad charger, will call BH photo and have them replace it!