Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Standard help needed after DBS mod ( bad range )

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by Neil cee, Jan 24, 2016.

  1. Neil cee

    Joined:
    Jan 23, 2016
    Messages:
    25
    Likes Received:
    6
    Location:
    liverpool england
    hi guys I fitted a dbs mod to my controller the other day and now when I get about 300 ft altitude I lose all signal , iv not tested forward range so far mainly because of the no signal at 300 ft , cos I can manualy bring the bird down but at distance I would not know where I was ,

    I get a warning saying signal lost with a return to home or a cancel button on my screen .

    dose any one have any clue whats going on here as its now seeming like iv just wasted money on the mod

    please help if you can
    thanks
     
  2. LuvMyTJ

    LuvMyTJ ADMINISTRATOR
    Staff Member

    Joined:
    Feb 9, 2014
    Messages:
    6,811
    Likes Received:
    4,376
    Location:
    Live! From New York!
    Hello,

    It is a pleasure to welcome you to the Phantom Pilots forum. I hope that you will take advantage of the benefits that come with membership and that you will be able to use the forum for the exchange of innovative ideas and as a resource for current developments in Phantom quadcopter’s.

    Lets see if we can help ya out. What model P3 and do you have pics of what was done inside the TX?
     
  3. Neil cee

    Joined:
    Jan 23, 2016
    Messages:
    25
    Likes Received:
    6
    Location:
    liverpool england
    I have a p3 standard and I have no pics of the inside . I just followed the video as directed by DBS all was good inner cables all whent in fine and I put some hot glue to make them 100% safe from coming off as directed .

    [​IMG][​IMG][​IMG]


    Life's a journey not a destination
     
  4. Neil cee

    Joined:
    Jan 23, 2016
    Messages:
    25
    Likes Received:
    6
    Location:
    liverpool england
    I can take it apart today and post inside pics if that helps . But like I said every thing was ok with the install


    Life's a journey not a destination
     
  5. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,689
    Likes Received:
    5,715
    Location:
    Amory Mississippi
    How far are you out when you go up and are you pointing the panel up at your bird ?
     
  6. Neil cee

    Joined:
    Jan 23, 2016
    Messages:
    25
    Likes Received:
    6
    Location:
    liverpool england
    Yes I had it out before and it was directly above me with the panel facing upwards towards it and. After 300 ft all signal gone


    "Life's a journey not a destination"

    Neil Cee
     
  7. LuvMyTJ

    LuvMyTJ ADMINISTRATOR
    Staff Member

    Joined:
    Feb 9, 2014
    Messages:
    6,811
    Likes Received:
    4,376
    Location:
    Live! From New York!
    Good point, if your overhead it will have weak signal. That type of antenna is very "directional" more so than the OEM. You need to have the panel pointed in the general direction of the bird.
     
    dirkclod likes this.
  8. Neil cee

    Joined:
    Jan 23, 2016
    Messages:
    25
    Likes Received:
    6
    Location:
    liverpool england
    I even tried yesterday changing the thing around so I could direct the antenna towards the bird . As its a directional aerial and this made no difrance at all hears what I did [​IMG] [​IMG]


    "Life's a journey not a destination"

    Neil Cee
     
  9. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,689
    Likes Received:
    5,715
    Location:
    Amory Mississippi
    So your flying straight up . Try flying out some and aiming at it and see if that don't help .
    Like TJ said straight up is not gonna get you good signal .
     
  10. Neil cee

    Joined:
    Jan 23, 2016
    Messages:
    25
    Likes Received:
    6
    Location:
    liverpool england
    I must admit I'm now kind of regretting doing it . Is there any way I can put a different antenna on the controller and just use the DBS one for the wifi ???


    "Life's a journey not a destination"
    Liverpool England

    Neil Cee
     
  11. 847guy

    Joined:
    Nov 8, 2015
    Messages:
    85
    Likes Received:
    19
    Location:
    chicago
    U can put a fpvlr on it
     
  12. LuvMyTJ

    LuvMyTJ ADMINISTRATOR
    Staff Member

    Joined:
    Feb 9, 2014
    Messages:
    6,811
    Likes Received:
    4,376
    Location:
    Live! From New York!
    He would get a similar result as the DBS & FPVLR are very similar in results. I would like to see the cables on the inside of the TX.
     
    Flying Dutchman likes this.
  13. George Strickroth

    Joined:
    Jan 3, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    1
    Location:
    Chino Valley, Arizona
    Definitely need to see the inside to ensure that the correct antennas are being used (i.e., cables not crossed).

    Also the routing within.

    RodeoGeorge
     
  14. Neil cee

    Joined:
    Jan 23, 2016
    Messages:
    25
    Likes Received:
    6
    Location:
    liverpool england
    Hear you go hope this helps [​IMG][​IMG][​IMG] [​IMG][​IMG]


    Liverpool - England

    Neil Cee
     
  15. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,689
    Likes Received:
    5,715
    Location:
    Amory Mississippi
    Neil your work looks good but there's only one thing I can't see well and that's on the out side
    The cable you have marked Aerial on your TX...you do have that hooked to port 1 on the panel right?
     
  16. Neil cee

    Joined:
    Jan 23, 2016
    Messages:
    25
    Likes Received:
    6
    Location:
    liverpool england
    yes mate its hooked up to port 1 on the rear of the panel and the wifi is in to ports 2 & 3
     
    dirkclod likes this.
  17. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,689
    Likes Received:
    5,715
    Location:
    Amory Mississippi
    OK ..It was hard to see . Your install looks good as you said so tell me how far can you go out .
     
  18. Neil cee

    Joined:
    Jan 23, 2016
    Messages:
    25
    Likes Received:
    6
    Location:
    liverpool england
    im going down to the beach right now and going to take it up 50ft and see how far out I can get im expecting over 1600 ft which seems to be standard so il report back as soon as I have the results , but height isn't looking good like I said , SO WE SHALL SEE MY FRIEND
     
    dirkclod likes this.
  19. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,689
    Likes Received:
    5,715
    Location:
    Amory Mississippi
    Well good luck. Going straight up is the hardest thing to do with one and guess it'd the way the antennas are on the skids .
    Will be watching :)
    Your install looks good and other than you having a bum cable I don't know .
     
  20. Neil cee

    Joined:
    Jan 23, 2016
    Messages:
    25
    Likes Received:
    6
    Location:
    liverpool england
    I DO LOSE ALL SIGNAL wifi and controller signals they both go at 300ft high if that's helps . im just heading out now to do distance test back in 30
     
    dirkclod likes this.