Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

HELP...Firmware question

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by RoyB, Mar 19, 2016.

  1. RoyB

    Joined:
    Feb 3, 2016
    Messages:
    92
    Likes Received:
    18
    Location:
    Dartmouth, Massachusetts
    Still haven't gotten around to flying this thing......I've had it for over a month now!

    Long story as to why....

    Anyways. Charged up the three batteries I have. Turned everything on and check what firmware I'm running.
    ( I had done a firmware update about 5 weeks ago, right after I got the unit.)

    APP = 2.6.0
    AIRCRAFT = 1.6.40
    RC = 1.5.70

    The controller is telling me I need to do a firmware update.

    Advise??
     
  2. ShelbyPoker

    Joined:
    Feb 26, 2016
    Messages:
    44
    Likes Received:
    16
    Location:
    Denmark
    Hi RoyB

    Try have a look a this tutorial :

     
  3. nickn7

    Joined:
    Nov 15, 2013
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Location:
    Las Vegas, NV
    I've got problems...

    app=2.7.0
    AC=1.6.4
    RC= 1.5.7 ==> 1.5.8??

    Smartfone forced update to 1.5.8.. update failed, tried again, update failed but says 1.5.8 loaded?

    RC is completely bricked. When RC turning on -- the RTH button always has an all white light ring around RTH. The RTH button is always ON and it's impossible to conect to or command the P3 at all -- just
    constant yellow back lights bliniking.

    RC fails to conect to P3P -- 5 finger reset of RC fails to work. Can NOT reset RC?

    Everything works fine on my P3 STD. Is the solid light around the locked on RTH(P3P) a sign of a NFZ?

    Thanks for any ideas.
     
  4. RoyB

    Joined:
    Feb 3, 2016
    Messages:
    92
    Likes Received:
    18
    Location:
    Dartmouth, Massachusetts
    I'm using an Applie Ipad mini so that might be why my RC is 1.5.7 ??????
     
  5. RoyB

    Joined:
    Feb 3, 2016
    Messages:
    92
    Likes Received:
    18
    Location:
    Dartmouth, Massachusetts
    "Try have a look a this tutorial : "

    I did all this. My concern is the APP, the Aircraft and the RC all show different firmware numbers. Is this OK?

    I'm not interested in uploading the firmware that was just released a few days ago until it is proven. Can I fly my drone with the firmware I have currently installed?
     
  6. WetDog

    Joined:
    Oct 18, 2015
    Messages:
    1,491
    Likes Received:
    640
    Yes, that is entirely normal. Fly the thing.... Ignore the 'required' update. Just think of it as a bad translation.
     
  7. rockydog

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    884
    Likes Received:
    251
    Location:
    London UK
    iPad Mini 2 here...updated RC to 1.5.8 yesterday.
     
  8. RoyB

    Joined:
    Feb 3, 2016
    Messages:
    92
    Likes Received:
    18
    Location:
    Dartmouth, Massachusetts
    Ready to go! Tomorrow before the snow comes
     
  9. RoyB

    Joined:
    Feb 3, 2016
    Messages:
    92
    Likes Received:
    18
    Location:
    Dartmouth, Massachusetts
    One more question......How do you know if the batteries have the proper firmware....or do they update automatically? I bought a 3rd battery and have done nothing with it but charge it.
     
  10. RoyB

    Joined:
    Feb 3, 2016
    Messages:
    92
    Likes Received:
    18
    Location:
    Dartmouth, Massachusetts
    I put in the new battery and the aircraft is doing a "Beeeep"......."Beep-Beep"......repeating...Red lights are on solid and green lights are flashing twice..... ??
     
  11. RoyB

    Joined:
    Feb 3, 2016
    Messages:
    92
    Likes Received:
    18
    Location:
    Dartmouth, Massachusetts
    Now I checked what software is in the aircraft and where is said 1.6.40 with the first battery, it now says 1.5.30+

    App still says 2.6.0 and RC still says 1.5.70

    Huh??
     
  12. RoyB

    Joined:
    Feb 3, 2016
    Messages:
    92
    Likes Received:
    18
    Location:
    Dartmouth, Massachusetts
    Nevermind! I realized that once the little green light on the camera gimble comes on steady, the battery is updated. And now all 3 batteries are showing the green light with no more beeping. And all three batteries show the aircraft firmware at 1.6.40

    Good to go!

    Here in my office, without GPS, the red lights on the aircraft are solid, the green lights are flashing two times and the RC says "safe to fly without GPS"....I guess this is normal when the aircraft is indoors....??
     
  13. gosports1

    Joined:
    Mar 19, 2016
    Messages:
    87
    Likes Received:
    14
    Location:
    Charlotte,North Carolina
    I have Dji Go app installed After clicking on Camera and equipment I was able to see the DJI Sceen with all the information. I have a Phantom 3 Professional Yesterday when I connected my remote controller and quadcopter using my I-Pad it said I needed to do a remote control update The update and installation went in and confirmed. The Old RC up date was 1.5.70 The new update is 1.5.80. I went to the field to fly and then the Dji go app did not come up on my I pad It said not connected but ok to fly So Tonight I have tried for over (1) hour and still cannot get my Equiptment to open up my Dji go app The screen still says not connected and instead of a Color Screen everything is Black and White Headings and Fonts The Aircraft flew normally this being my 2nd time flying. Please tell me how to get the Dji go app working. With my R C ?.quadcopter . I pad
     
    #13 gosports1, Mar 19, 2016
    Last edited: Mar 19, 2016
  14. Multicoptertec

    Joined:
    Mar 4, 2016
    Messages:
    1,119
    Likes Received:
    316
    Location:
    Apollo Beach, Florida
    Did you power up the controller before the AC?
     
  15. Multicoptertec

    Joined:
    Mar 4, 2016
    Messages:
    1,119
    Likes Received:
    316
    Location:
    Apollo Beach, Florida
    I just updated firmware for controller, 2 batteries, and AC last night, all was well. Using an iPad mini 2 with latest Go app.
     
  16. gosports1

    Joined:
    Mar 19, 2016
    Messages:
    87
    Likes Received:
    14
    Location:
    Charlotte,North Carolina
    Yes 3 or moe times this evening Even went outdoor trying to get some Satelites and using the light bridge cable thanks
     
  17. gosports1

    Joined:
    Mar 19, 2016
    Messages:
    87
    Likes Received:
    14
    Location:
    Charlotte,North Carolina
    I am also using I pad mini 2 thanks
     
  18. Multicoptertec

    Joined:
    Mar 4, 2016
    Messages:
    1,119
    Likes Received:
    316
    Location:
    Apollo Beach, Florida
    Curious why it told you not connected, but OK to fly.
     
  19. Multicoptertec

    Joined:
    Mar 4, 2016
    Messages:
    1,119
    Likes Received:
    316
    Location:
    Apollo Beach, Florida
    Light bridge cable?
     
  20. gosports1

    Joined:
    Mar 19, 2016
    Messages:
    87
    Likes Received:
    14
    Location:
    Charlotte,North Carolina
    The 1st evening was using my Regular I pad cord and it worked 100 % so tight I tried 3 different cables