Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Professional Help failed update v1.5.0030

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by Aryo, Nov 28, 2015.

  1. Aryo

    Joined:
    Oct 16, 2015
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Hi all, need help please.

    Update failed. Tried many times with reformatting, new SD card, downgrade to 1.04 then 1.03, all failed. Here's the log data, seems like some devices failure? can anybody inform me what are the modules code for? No crash, no bumps.

    I can start the bird up and fly with the stick, pitch the camera, but the app says no signal and no camera feed, tried to take photo and video, blank. Overall status says normal, all versions says updated.

    Thanks in advance.

    Here's the log excerpt from 1.04 to 1.05:

    [00014968]========== remo-con disconnect. boot(15) ============
    [00015038]Packet [C:\P3X_FW_V01.05.0030.bin] detected, card sn [0xa0ce7fa7].
    [00015102]Packet upgrade start...

    [00015175]Packet checking...
    [00015242]Packet vlink 01.05.0030 <-> 01.04.0010.
    [00015307]Record vlink 01.04.0010 <-> 01.03.0020 (flow = 0).
    [00015374]Done.

    [00015441]Version checking[1]...
    [00015540][03 05][00] v34.2.0.9 -> v34.2.0.9
    [00015642][03 06][00] v2.3.0.13 -> v2.4.0.5 need upgrade.
    [00015715][04 00][00] v1.41.0.0 -> v1.41.0.0
    [00015859][11 00][00] v1.7.0.0 -> v1.7.0.0
    [00015965][12 00][00] v1.10.0.0 -> v1.10.0.0
    [00016089][12 01][00] v1.10.0.0 -> v1.10.0.0
    [00016190][12 02][00] v1.10.0.0 -> v1.10.0.0
    [00016308][12 03][00] v1.10.0.0 -> v1.10.0.0
    [00028875][15 00][00] device not detected.
    [00028983][17 00][00] v1.1.1.7 -> v1.1.1.7
    [00029143][17 01][00] v1.0.2.7 -> v1.0.2.7
    [00029239][19 00][00] v1.0.8.96 -> v1.0.8.96
    [00029300][01 00][00] v1.26.4315 -> v1.26.4315
    [00029370][01 01][00] v1.26.4315 -> v1.26.4315
    [00041931][08 00][00] device not detected.
    [00042119][09 00][00] v2.13.0.0 -> v2.13.0.0
    [00042191]Done.

    [00044257]Waiting for user confirm...
    [00054321]Timeout, start upgrade automatically.

    [00054457]Firmware upgrading[1]...
    [00054713][03 06] Firmware upgrade start...
    [00380236][03 06] Firmware upgrade finished successfully.
    [00380305]Done.

    [00380373]Version checking[2]...
    [00380501][03 05][00] v34.2.0.9 -> v34.2.0.9
    [00380601][03 06][05] v2.4.0.5 -> v2.4.0.5
    [00380679][04 00][00] v1.41.0.0 -> v1.41.0.0
    [00380823][11 00][00] v1.7.0.0 -> v1.7.0.0
    [00380945][12 00][00] v1.10.0.0 -> v1.10.0.0
    [00381046][12 01][00] v1.10.0.0 -> v1.10.0.0
    [00381145][12 02][00] v1.10.0.0 -> v1.10.0.0
    [00381269][12 03][00] v1.10.0.0 -> v1.10.0.0
    [00393836][15 00][00] device not detected.
    [00393951][17 00][00] v1.1.1.7 -> v1.1.1.7
    [00394111][17 01][00] v1.0.2.7 -> v1.0.2.7
    [00394205][19 00][00] v1.0.8.96 -> v1.0.8.96
    [00394274][01 00][00] v1.26.4315 -> v1.26.4315
    [00394338][01 01][00] v1.26.4315 -> v1.26.4315
    [00406908][08 00][00] device not detected.
    [00407002][09 00][00] v2.13.0.0 -> v2.13.0.0
    [00407075]Packet upgrade failed at version checking.
     
  2. ___1___

    Joined:
    Aug 5, 2015
    Messages:
    103
    Likes Received:
    51
    Unfortunately I am not able to post what the module is in a public forum, but you should check your 6pin cable
     
  3. Aryo

    Joined:
    Oct 16, 2015
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Thanks, somehow after some wiggling to the cables all modules are now ok. and update finished successfully, after more than 10 fails.
    A new problem arise, the gps icon on top screen is greyed out and no GPS satellite connected. I've flip the left front switch back and forth, still not working.

    Any suggestions?
    If you don't mind why is it you can't post the module codes? can you email me instead? thanks again
     
  4. ___1___

    Joined:
    Aug 5, 2015
    Messages:
    103
    Likes Received:
    51
    Great, it wasa probably your 6pin cable.

    It is confidential information, I am bound by DJI confidentially agreement.

    Are you indoors? Do you have telemetry OSD and Camera OSD?
     
  5. Aryo

    Joined:
    Oct 16, 2015
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Ah i see, at least, now I know who can tell me for the next time I have trouble with the logs ;)

    Also tried outdoor and at my regular flying spot, same problem greyed out GPS icon, and it's saying yellow p-atti mode (no-gps) at the top center. front left switch fully to the right p-gps.
    OSDs are normal telemetry and camera.
     
  6. ___1___

    Joined:
    Aug 5, 2015
    Messages:
    103
    Likes Received:
    51
    Please post your new log-file after the update..
     
  7. RodPad

    Joined:
    May 20, 2015
    Messages:
    2,660
    Likes Received:
    369
    Location:
    Pacific,NorthWet, 97031
    Right switch is for P-ATT, P-GPS, No?
     
  8. Aryo

    Joined:
    Oct 16, 2015
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    yap, right most position P-Mode (GPS/ATT)
    as in middle is ATTI and left is F-Mode
     
  9. Aryo

    Joined:
    Oct 16, 2015
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Here's the last log:


    [00012814]Delete history success.

    [00013073]========== 2015.11.30 00:44:37. boot(15) ============
    [00013143]Packet [C:\P3X_FW_V01.05.0030.bin] detected, card sn [0xa0ce7fa7].
    [00013210]Packet upgrade start...

    [00013282]Packet checking...
    [00013350]Packet vlink 01.05.0030 <-> 01.04.0010.
    [00013414]Record vlink 01.04.0010 <-> 01.03.0020 (flow = 0).
    [00013487]Done.

    [00013549]Version checking[1]...
    [00013644][03 05][00] v34.2.0.9 -> v34.2.0.9
    [00013742][03 06][00] v2.4.0.5 -> v2.4.0.5
    [00013822][04 00][00] v1.41.0.0 -> v1.41.0.0
    [00013962][11 00][00] v1.7.0.0 -> v1.7.0.0
    [00014071][12 00][00] v1.10.0.0 -> v1.10.0.0
    [00014196][12 01][00] v1.10.0.0 -> v1.10.0.0
    [00014332][12 02][00] v1.10.0.0 -> v1.10.0.0
    [00014451][12 03][00] v1.10.0.0 -> v1.10.0.0
    [00014614][15 00][00] v1.1.2.0 -> v1.1.2.0
    [00014726][17 00][00] v1.1.1.7 -> v1.1.1.7
    [00014865][17 01][00] v1.0.2.7 -> v1.0.2.7
    [00014946][19 00][00] v1.0.8.96 -> v1.0.8.96
    [00015016][01 00][00] v1.26.4315 -> v1.26.4315
    [00015083][01 01][00] v1.26.4315 -> v1.26.4315
    [00015160][08 00][00] v0.12.0.4 -> v0.13.0.7 need upgrade.
    [00015266][09 00][00] v2.13.0.0 -> v2.13.0.0
    [00015338]Done.

    [00017404]Waiting for user confirm...
    [00027477]Timeout, start upgrade automatically.

    [00027613]Firmware upgrading[1]...
    [00028483][08 00] Firmware upgrade start...
    [00535467][08 00] Firmware upgrade finished successfully.
    [00535539]Done.

    [00535603]Version checking[2]...
    [00535712][03 05][00] v34.2.0.9 -> v34.2.0.9
    [00535835][03 06][00] v2.4.0.5 -> v2.4.0.5
    [00535909][04 00][00] v1.41.0.0 -> v1.41.0.0
    [00536055][11 00][00] v1.7.0.0 -> v1.7.0.0
    [00536184][12 00][00] v1.10.0.0 -> v1.10.0.0
    [00536335][12 01][00] v1.10.0.0 -> v1.10.0.0
    [00536443][12 02][00] v1.10.0.0 -> v1.10.0.0
    [00536565][12 03][00] v1.10.0.0 -> v1.10.0.0
    [00536745][15 00][00] v1.1.2.0 -> v1.1.2.0
    [00536856][17 00][00] v1.1.1.7 -> v1.1.1.7
    [00537024][17 01][00] v1.0.2.7 -> v1.0.2.7
    [00537121][19 00][00] v1.0.8.96 -> v1.0.8.96
    [00537193][01 00][00] v1.26.4315 -> v1.26.4315
    [00537338][01 01][00] v1.26.4315 -> v1.26.4315
    [00537412][08 00][05] v0.13.0.7 -> v0.13.0.7
    [00537511][09 00][00] v2.13.0.0 -> v2.13.0.0
    [00537574]Packet upgrade finish successfully.

    [00012588]========== 2015.11.30 00:54:25. boot(15) ============
    [00012660]Packet [C:\P3X_FW_V01.05.0030.bin] detected, card sn [0xa0ce7fa7].
    [00012725]Packet upgrade start...

    [00012797]Packet checking...
    [00012868]Packet vlink 01.05.0030 <-> 01.04.0010.
    [00012935]Record vlink 01.05.0030 <-> 01.04.0010 (flow = 0).
    [00013006]Done.

    [00013074]Version checking[1]...
    [00013188][03 05][00] v34.2.0.9 -> v34.2.0.9
    [00013308][03 06][00] v2.4.0.5 -> v2.4.0.5
    [00013381][04 00][00] v1.41.0.0 -> v1.41.0.0
    [00013529][11 00][00] v1.7.0.0 -> v1.7.0.0
    [00013639][12 00][00] v1.10.0.0 -> v1.10.0.0
    [00013738][12 01][00] v1.10.0.0 -> v1.10.0.0
    [00013838][12 02][00] v1.10.0.0 -> v1.10.0.0
    [00013964][12 03][00] v1.10.0.0 -> v1.10.0.0
    [00014146][15 00][00] v1.1.2.0 -> v1.1.2.0
    [00014273][17 00][00] v1.1.1.7 -> v1.1.1.7
    [00014433][17 01][00] v1.0.2.7 -> v1.0.2.7
    [00014518][19 00][00] v1.0.8.96 -> v1.0.8.96
    [00014585][01 00][00] v1.26.4315 -> v1.26.4315
    [00014660][01 01][00] v1.26.4315 -> v1.26.4315
    [00014728][08 00][00] v0.13.0.7 -> v0.13.0.7
    [00014819][09 00][00] v2.13.0.0 -> v2.13.0.0
    [00014887]Packet upgrade cancelled at version checking.
     
  10. Nosemeister

    Joined:
    Sep 20, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    2
    Try uninstalling and re installing the dji app. I had similar and it worked for me.
     
  11. Aryo

    Joined:
    Oct 16, 2015
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    done reinstalling DJI GO app. haven't try going outside. However, usually I still get GPS signal even indoor although lower satellite count and signal. and as I remember, the icon should be white icon and the number 0 near it if no satellite connected, mine is all greyed out without number.
    is there any setting in the app to turn on or disable GPS? Hopefully it was just a setting in the app.

    Will take the bird out for re testing at the usual spot. will update soon.
    Thanks
     
  12. RodPad

    Joined:
    May 20, 2015
    Messages:
    2,660
    Likes Received:
    369
    Location:
    Pacific,NorthWet, 97031
    In your post #3 and #5 you said left, just checking.
     
  13. Nosemeister

    Joined:
    Sep 20, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    2
    No, I just ran the app store update on the app and it then worked fine.
     
    bobmyers likes this.
  14. Aryo

    Joined:
    Oct 16, 2015
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    A quick update regarding my GPS problem and the previous no signal and no camera feed problems after update to 1.5, everything is now a-ok.
    GPS greyed out: After reinstalling the DJI GO app, I went to the usual field, and a little patience about 5~7minutes, the GPS is back, though a little bit slow to catch stronger signal and satellites at first power up. however, it's back to normal after second and third flight.
    no signal and camera feed: cable wiggling

    additional experience: Cold IMU calibration to speed up warming up really works. But not by inserting the bird in the fridge. I just make it as cold as possible at night under direct full blown ac for about half hour or when you think it's already a tad colder than the room temperature, and started the IMU calibration immediately after powering up. I did by preparing the app at the IMU Calibration menu prior to warming up, and tap right after the startup noise. Before this, my warming up can take up to almost a minute, now, just a few seconds, i think it's under 10 seconds and ready to fly.

    Thanks all for the help. great-great forum to look for assistance.
     
  15. Bailey5

    Joined:
    Oct 22, 2015
    Messages:
    260
    Likes Received:
    25
    I will try to wiggle it but I have a feeling mine is not that simple