Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

heeelppp i reset my Gimbal and now is dead.

Discussion in 'Zenmuse H3-3D/H4-3D GoPro Gimbal' started by manosmanoli, Oct 13, 2014.

  1. manosmanoli

    Joined:
    Jul 15, 2013
    Messages:
    76
    Likes Received:
    6
    I reset my gimbal from the front pins and now i am supose to update firmware .. how do i update gimbal firmware on Phantom II not vision ... gimbal assistant doesnt see gimbal on my phantom USB heeelppp
     
  2. nintendrone64

    Joined:
    Feb 19, 2014
    Messages:
    353
    Likes Received:
    2
    Location:
    Simi Valley, CA
    The Phantom won't show up on your desktop, only within the Assistant Software.
     
  3. manosmanoli

    Joined:
    Jul 15, 2013
    Messages:
    76
    Likes Received:
    6
    so if i open he asistannt software can i reinstall the gimbal update ?
     
  4. Jeff Clack

    Joined:
    Sep 4, 2014
    Messages:
    24
    Likes Received:
    2
    Yes you should be able to with no issues.
     
  5. Jeff Clack

    Joined:
    Sep 4, 2014
    Messages:
    24
    Likes Received:
    2
    Great. now I have the same problem. Asst. software will not see any updates and my gimbal is hosed.
     
  6. scubari

    Joined:
    Mar 29, 2014
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Welcome to the club..
     
  7. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    17
    Location:
    Clarksville, TN
    Resetting the gimbal by jumping the pins on the board should only be done when the gimbal is dead (completely limp) after a firmware upgrade. Doing it when the gimbal still has any movement (like when it's just unbalanced) will usually kill it and I haven't seen any way to save it after that. I found this out the hard way too :(
     
  8. scubari

    Joined:
    Mar 29, 2014
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
  9. Jeff Clack

    Joined:
    Sep 4, 2014
    Messages:
    24
    Likes Received:
    2
    OK here is the fix. After you do the pin method factory reset...do NOT turn the battery off. Put the camera back in , tighten it down and plug in your USB cable and the gimbal update will show up on the Assistant software!!
     
  10. scubari

    Joined:
    Mar 29, 2014
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0

    Yeah, i allso got my old h3-3d back alive.
    this how i got it working after few attempts..

    p2 connected to assistant software--pins shorted--power up p2--red-yellow light in gimbal--release pin shorting "cable"--
    gimbal show up in assistant--update gimbal in assistant--power cycle p2, remember to put gopro back to gimbal before powering up.

    h3-3d & assistant vers. 3.06

    there is still some issues with my h3-3d becase damages in crash, but its not dead anymore :cool: