Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

HEEEELP!!~!~!

Discussion in 'Phantom 2 Vision Help' started by luisomarf, Jan 24, 2015.

  1. luisomarf

    Joined:
    Jan 24, 2015
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Hi
    I have a Phanttom 2 Vision...

    I had like a week without using it... buyt now I am trying to used.

    The Phanttom is ON but when I try to make the phanttom fly, the properlers doesnt work.

    Any ideas??
     
  2. Larry L

    Joined:
    Oct 17, 2014
    Messages:
    671
    Likes Received:
    39
    Location:
    Copperas Cove, Texas
    First Luis, Welcome to the forum. Have you read the start up procedures in the manual or watched any videos on you tube for starting the Phantom? (CEC?) What procedure are you doing to start it up?
     
  3. luisomarf

    Joined:
    Jan 24, 2015
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Hi Larry
    I made the following steps.:
    1- turn on the Phanttom
    2- turn On the RC
    3- usually I calibrate the compass
    4- set the DJI App with an iphone
    5- pull both sticks to bottom corners to start the propellers
     
  4. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,990
    Likes Received:
    5,590
    Location:
    US
    luisomarf, you should always turn on the remote controller before the Phantom. (FYI)

    What are the lights doing on your Phantom at the time you try to start the motors?
     
  5. luisomarf

    Joined:
    Jan 24, 2015
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0

    Blinking Green
     
  6. luisomarf

    Joined:
    Jan 24, 2015
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0

    Yes!
    Down and Center
     
  7. N017RW

    Joined:
    May 2, 2014
    Messages:
    6,244
    Likes Received:
    1,614
    Location:
    Palm Beach Co.- FL
    RC Tx calibrated,
    proper mode (most likely 2),
    and channel polarities (norm not reverse)?

    Thus should be followed by using the 'Phantom Assistant' to complere Tx/Rx calibration(s).
     
  8. luisomarf

    Joined:
    Jan 24, 2015
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    everything normal
     
  9. luisomarf

    Joined:
    Jan 24, 2015
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    yes
     
  10. luisomarf

    Joined:
    Jan 24, 2015
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    There are a Heliport in 6KM... but I used the dorne before in the same place.
     
  11. freefall101

    Joined:
    May 29, 2014
    Messages:
    157
    Likes Received:
    0
    I always thought sticks should be both to bottom left corners) - at least that's what I have always done?
     
  12. N017RW

    Joined:
    May 2, 2014
    Messages:
    6,244
    Likes Received:
    1,614
    Location:
    Palm Beach Co.- FL
  13. Larry L

    Joined:
    Oct 17, 2014
    Messages:
    671
    Likes Received:
    39
    Location:
    Copperas Cove, Texas
  14. Larry L

    Joined:
    Oct 17, 2014
    Messages:
    671
    Likes Received:
    39
    Location:
    Copperas Cove, Texas
    Luis, sounds like for the most part you know what you are doing with exception of powering it up. Always turn on TX first, second is wifi & last is phantom. I always turn off in reverse. (Phantom, wifi & TX) since you are getting flashing green, I'm not sure what it could be. Are your batteries fully charged? You mentioned heliport. I know you are a few km away but, you could also move a few more km away & see if it works then. I would check everything in the software. I would also make a suggestion of putting in a location & someone in your area might be able to help you face to face. Good luck!
     
  15. PhantomFanatic

    Joined:
    Nov 14, 2014
    Messages:
    1,143
    Likes Received:
    5
    Location:
    USA, GA
    I see that you are being helped. And, a warm welcome to the forum!

    However, I'm not clear as to what you meant. I'm assuming you meant that you had been flying with no problems. Then, you went a week without flying and now, nothing works. Is that correct?

    What lights do you get? Is the battery fully charged and you successfully calibrated the compass?
     
  16. Larry L

    Joined:
    Oct 17, 2014
    Messages:
    671
    Likes Received:
    39
    Location:
    Copperas Cove, Texas
    Phantom P, We took it as he could not get props to start. He said he was getting greem blinking lights
     
  17. TuT

    TuT

    Joined:
    Nov 30, 2014
    Messages:
    130
    Likes Received:
    3
    Location:
    Sydney, Australia
    Did you turn on the RF Repeater on your remote?
     
  18. luisomarf

    Joined:
    Jan 24, 2015
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    I tested the both way
     
  19. PhantomFanatic

    Joined:
    Nov 14, 2014
    Messages:
    1,143
    Likes Received:
    5
    Location:
    USA, GA
    Gottcha. :)
     
  20. luisomarf

    Joined:
    Jan 24, 2015
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Done
    And same result.