Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

H3-3D makes a nasty grinding noise

Discussion in 'Zenmuse H3-3D/H4-3D GoPro Gimbal' started by Ados11, Jun 9, 2015.

  1. Ados11

    Joined:
    May 30, 2015
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Hi all,

    I just got a gimbal/FPV set up for my P2, and my gimbal is acting crazy. When I turn on the drone, it makes a really bad grinding noise, like grinding gears. It then just...does whatever it wants. Sometimes it faces forwards and twitches side to side, sometimes it faces down and does the same thing. I have recalibrated my X1 control, but I can't really figure out what else might be wrong. Most videos I see where people are having "noise and movement issues" with their h3-3d are minimal compared to what mine is doing. I'm really hoping it's not fried...Any help is appreciated.
     
  2. Graeme Harding

    Joined:
    Jun 5, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Location:
    Canada
  3. Rsa

    Rsa

    Joined:
    Jun 18, 2015
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Mine did the same. Watch this and read the comments below. Adam has the answer, Set screw is loose and arm is moving on the shaft.
     
  4. jason

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    4,118
    Likes Received:
    405
    Location:
    Commerce Twp,MI
    The set screw is a very small hex screw on the yaw motor arm. Set screw is loose and arm is moving on the shaft. It's on the left side of the gimbal just move the camera to the extreme left to see it. IMG_0024.jpg
     
  5. ciavolella

    Joined:
    Aug 26, 2014
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    I'm having this same problem. Screw is tightened, nothing is loose, using the latest firmware. Same exact setup as I was using last time I flew - and it worked fine then. I'm at a loss here.