Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Gps

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by raven9, Oct 16, 2015.

  1. raven9

    Joined:
    Oct 7, 2015
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Does any body know if you took the gps module out of the standard and replaced it with one from the advanced or professional if it would work? Allowing the bird to utilize both glonass and usa gps?
     
  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,865
    Likes Received:
    5,558
    Location:
    US
    If you compare the GPS modules (Standard v.s. Advanced/Professional), you can see the connector is different. So, you wouldn't be able to just swap them.

    The GPS antenna itself is fairly inexpensive though. I'm not sure which GPS antenna is being used on the Advanced/Professional. If you can figure that out, you should be able to solder it on -- kind of like this.
     
    #2 msinger, Oct 16, 2015
    Last edited: Oct 26, 2015
  3. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,633
    Likes Received:
    5,698
    Location:
    Amory Mississippi
    If no one else doe's it I will post a picture of the GPS antenna in about a week or two .
    Gonna see if I can upgrade it like we did on the P2's like msinger showed.I just don't know yet what's in there . Already have a new booster to add . Won't hurt .
    I average 14 sats now when up but maybe can get more :)
    Won't hurt to try ;)
     
    Clampit likes this.
  4. DRCflyer

    Joined:
    Oct 2, 2015
    Messages:
    12
    Likes Received:
    3
    I'm pretty sure the software would have to know about a different GPS module as the commands could well be different. No inside info but I doubt it will work.
     
  5. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,633
    Likes Received:
    5,698
    Location:
    Amory Mississippi
    Agree on that but might can better the antenna on the puck .
     
  6. Perus

    Joined:
    Oct 14, 2015
    Messages:
    34
    Likes Received:
    9
    Location:
    Sweden/OSD
    Interesting thought, the GPS-module could be autonomous enough for a change to work.
    Firmware upgrade is another matter though... Could be tricky if wrong module is used.

    Following this.

    /Per

    Skickat från min SM-G920F via Tapatalk
     
  7. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,633
    Likes Received:
    5,698
    Location:
    Amory Mississippi
    I really don't think the puck could be switched but if the antenna is
    Like what we dealt with with the P2's and can replace it with a 4mm
    one or better we might be able to improve what we get now.
    Mine is great where I'm at but might help someone else and I
    Wouldn't mind getting more than 14