Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

GPS shielding

Discussion in 'General Discussion' started by Eltrochaphantom, Feb 23, 2015.

  1. Eltrochaphantom

    Joined:
    Dec 29, 2014
    Messages:
    286
    Likes Received:
    0
    Location:
    Uruguay
    Hello, i have a phantom 2 v2.0 and the other i opened her up but noticed that my gps shielding doesn't look like others and since this was something which was upgraded then...

    i found a pictures which is below. this should be the new GPS but mine is a lot smaller and my phantom is supposed to have everything updated.

    thanks
     

    Attached Files:

  2. Reoscorpio

    Joined:
    Nov 30, 2014
    Messages:
    242
    Likes Received:
    8
    Location:
    Lisle, IL
    I believe that's the shielding on a vision + v3. The p2 v2 Has the smaller shielding.

    If I'm wrong, someone correct me!
     
  3. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,687
    Likes Received:
    5,713
    Location:
    Amory Mississippi
    Has more than on my V3 compass puck :shock:
     

    Attached Files:

    • GPS.JPG
      GPS.JPG
      File size:
      1.3 MB
      Views:
      279
  4. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,115
    Likes Received:
    5,629
    Location:
    US
    Correct -- only the version 3.0s have the larger shield.

    You can easily mod your shield by following these detailed instructions:
    viewtopic.php?f=27&t=31054
     
  5. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,687
    Likes Received:
    5,713
    Location:
    Amory Mississippi
    I did that mod with aluminum do you think it's better with the copper ?
     
  6. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,115
    Likes Received:
    5,629
    Location:
    US
    Copper tape is best because it has conductive adhesive. That'll make sure the seams do not leak. If you could find tape wide enough to cover everything in one pass, then it would not matter if you used aluminum or copper.

    If I were you though, I wouldn't redo it unless you're not happy with your satellite count. If you did not already wrap the exposed section of the GPS cable, then I'd suggest you try that first.
     
  7. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,687
    Likes Received:
    5,713
    Location:
    Amory Mississippi
    Thanks ! When I got it back with the new V3 puck it was good but I saw the mod and had the top off so I said what the heck ..maybe more but it didn't work out that way and dropped a few so was gonna just take it out next time I open it but haveing seen the copper being used so I just wondered! Am getting around 13 at the most but did get 14 a few times before I added the tinfoil . I also didn't think to cover the cable .
     
  8. John N Kronyak

    Joined:
    Sep 16, 2015
    Messages:
    252
    Likes Received:
    50
    Of course copper is the better conductor but aluminum should be sufficient.
     
  9. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,687
    Likes Received:
    5,713
    Location:
    Amory Mississippi
    Well thanks John and not really sure ya quoted something from Feb but did do all . The foil then just the copper copper mod.jpg then both and then
    added the better puck antenna and finally just found this b.jpg to do as well as anything I had tried .
    Was really just trying all to see just what would be the most helpful . I was never having any issue's as some were but wanted the most I could get .
    Ended up with 15 sats at the most with this booster . :)
     
  10. cheebs

    Joined:
    Apr 4, 2015
    Messages:
    246
    Likes Received:
    71
    Interesting that this would be brought back from the dead just when I got that booster a couple of days ago. Did you leave the improved puck antenna on? (also ready to install)
     
  11. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,687
    Likes Received:
    5,713
    Location:
    Amory Mississippi
    No as I saw it didn't make no difference with mine . I changed it back to the OEM one.
    I know it helped some but guess I'm just in a good spot :)
     
  12. kenjancef

    Joined:
    Jul 20, 2015
    Messages:
    1,210
    Likes Received:
    239
    Location:
    East Providence, RI
    I checked out the web site for that booster. It says you can heat it with a heat gun/hair dryer, or just fit it in. What did you do?
     
  13. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,687
    Likes Received:
    5,713
    Location:
    Amory Mississippi
    I slid it in place and did heat it a little and tried to shape it in the best I could and then just used a little strip of clear boxing tape around the edges
    to hold it . That wasn't really needed but is how I did it .
     
  14. kenjancef

    Joined:
    Jul 20, 2015
    Messages:
    1,210
    Likes Received:
    239
    Location:
    East Providence, RI
    That was the way I would think to do it as well... wouldn't want to apply too much heat to it, but tape it enough that it stays put.

    Tempted to do this mod...
     
  15. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,687
    Likes Received:
    5,713
    Location:
    Amory Mississippi
    It helped me have better or more sats and don't really need the heat but tried it .I just used the tape cause I had with the foil mods and just had it
    on hand . When you slip it under the taps it's there . :)
     
  16. kenjancef

    Joined:
    Jul 20, 2015
    Messages:
    1,210
    Likes Received:
    239
    Location:
    East Providence, RI
    I get about 9 sats when I fly, but I guess having more wouldn't hurt...