Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

GPS Issues - Tin Foil Fix - Covered under warranty

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by dpdpkpcom, Sep 11, 2014.

  1. dpdpkpcom

    Joined:
    Sep 11, 2014
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Hi all

    I have been a lurker, but thoroughly enjoyed reading others' discussions.

    I hit the dreaded "poor no. of satellite"s whilst video'ing" issues. Concerned at my 1 week phantom vision 2 plus's warranty being buggered if I dived into the case, I emailed DJI.

    Within 24 hours, I had the attached reply.

    I hope it reassures others who were concerned at breaking open their PV2+.

    I have since implemented the fix (with no tin-foil), and have just flown with 11 satellites, which is very re-assuring compared to the 5 or 6 it would hover (pun intended) between when video'ing.

    dp
     

    Attached Files:

  2. rrmccabe

    Joined:
    Jul 2, 2014
    Messages:
    1,647
    Likes Received:
    358
    Location:
    Ankeny, Iowa
    Interesting that support would endorse this !

    Thanks for sharing their reply.
     
  3. Falcon

    Joined:
    Jul 6, 2014
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Hi.

    Have some photos of mount that you DJI comments in reply?

    It is very interesting DJI response to repair the fault.

    Thanks.
     
  4. dronebandit

    Joined:
    Jul 9, 2014
    Messages:
    57
    Likes Received:
    3
    Great, thanks for sharing this. So it seems they are aware, and cable shielding should be enough.
     
  5. Mori55

    Joined:
    Feb 13, 2014
    Messages:
    1,993
    Likes Received:
    6
    Location:
    NJ-USA
    There's a whole thread of doing this mod. Just use aluminum duct tape and cove with packing tape.
    Just do a search or look. It's on here every day.
    I would do the whole Sheilding mod since you have it open. Only takes a minute to do.
     
  6. Falcon

    Joined:
    Jul 6, 2014
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Thank you, I've seen the post with the mod.
     
  7. mickey78

    Joined:
    Aug 11, 2014
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    So apparently just moving the GPS cable behind the shielding would do the trick? No need for tin foil? Can anyone else confirm?
     
  8. DrD

    DrD

    Joined:
    Aug 19, 2014
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    I was wondering if just placing the cable under the existing shield would do the trick, and that is ALL I think DJI is endorsing. Damage resulting from additionally installed aluminum shielding, if it shorted components out, would probably not be covered under warranty.
     
  9. krsdj1

    Joined:
    Feb 5, 2014
    Messages:
    103
    Likes Received:
    0
    Location:
    Long Island New York
    I did place the cable under the sticky copper foil thing but didnt work on my vision plus, I agree this fix did work with my vision though.
     
  10. dpdpkpcom

    Joined:
    Sep 11, 2014
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Yes, I should have made that clear !!!!!!!!

    Thank you DrD !!!!!

    They only allow opening the case for putting the satellite wire behind the existing shielding !

    Thank you !!!

    dp
     
  11. karmakazi

    Joined:
    Jul 12, 2014
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    I have some 3M foil on the way but went ahead and put the cable behind the shielding the other day and where I usually test the Phantom I did have 11 sats where normally I have 8 to 9.
     
  12. N017RW

    Joined:
    May 2, 2014
    Messages:
    6,244
    Likes Received:
    1,614
    Location:
    Palm Beach Co.- FL
    You're basically maxed out.

    Maybe you don't need the extra effort.
     
  13. Dirty Bird

    Joined:
    Apr 15, 2014
    Messages:
    0
    Likes Received:
    9
    Location:
    Glen Burnie, MD - USA
    While I had my bird opened to install the Flytrex Live, I had considered doing the foil mod even though I am not having GPS issues. When I looked at the gray material over the GPS, if you look carefully it already seems to be shielded. Mine looks like it is comprised of 7 layers....4 gray layers and 3 copper layers. The module itself should be covered, but that straight length of cable connecting to the Phantom may be allowing inductance to cause interference.
     
  14. DrJoe

    Joined:
    Apr 13, 2014
    Messages:
    591
    Likes Received:
    96
    I've had mine open a few times... on one of them I did the foil mod and tucked the cable. Don't know which part did the trick, but I regularly have 11-12 sats fairly quickly.
     
  15. N017RW

    Joined:
    May 2, 2014
    Messages:
    6,244
    Likes Received:
    1,614
    Location:
    Palm Beach Co.- FL
    I've even seen photos of a/c using the gps/compass combo pucks on a stick with chokes added to the cable.

    No different in function than the ones on many USB or other serial comm.cables.
     
  16. kirbinster

    Joined:
    Aug 13, 2014
    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    Location:
    Morris County NJ
    Any thing to be careful about when doing this? Do you just remove screws and it opens up, or is there glue that you need to worry about?
     
  17. Mori55

    Joined:
    Feb 13, 2014
    Messages:
    1,993
    Likes Received:
    6
    Location:
    NJ-USA
    Just screws
     
  18. Fritz

    Joined:
    Jul 1, 2014
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Location:
    New Jersey
    I did it today. Quick and easy. Only seem to get one extra sat at my home, but came in much quicker.

    [​IMG]
     
  19. resqu51

    Joined:
    Aug 13, 2014
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Location:
    Gallup NM
    Darn wish I would have know about this GPS problem earlier, Phantom 2+ is at DJI with a damaged Gimble because it lost sats and I could not control in the "breeze" and It would not do RTH function, just dropped.
     
  20. Mori55

    Joined:
    Feb 13, 2014
    Messages:
    1,993
    Likes Received:
    6
    Location:
    NJ-USA
    But you didn't do the alum tape mod ? You had it open why noy ?