Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

GoPro 4 - It's here!

Discussion in 'Phantom 2 Discussion' started by TheEngineer, Sep 29, 2014.

  1. TheEngineer

    Joined:
    Jan 28, 2014
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Let's hope it's compatibile with our current Phantom setups... Judging by the shadow seen at 18 seconds in their new ad video, it's already been tested with a Phantom.

    https://www.youtube.com/watch?v=wTcNtgA6gHs
     
  2. PB30X

    Joined:
    Feb 24, 2014
    Messages:
    50
    Likes Received:
    3
    Location:
    Pennsylvania
  3. Walter

    Joined:
    Jun 29, 2014
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    By all means lets hope it is a plug and play.
     
  4. Alib

    Joined:
    Apr 24, 2014
    Messages:
    66
    Likes Received:
    1
    phillip bloom has already tested the GP4 black with phantom and lightbridge... so all is good on compatability front
     
  5. smallman28

    Joined:
    Sep 22, 2014
    Messages:
    163
    Likes Received:
    1
    Thought it would be,the list of accessories for the Hero 4 also lists them as compatible with the Hero 3+
     
  6. Sanababit

    Joined:
    Apr 20, 2014
    Messages:
    125
    Likes Received:
    0
    500 bucks, :shock: , couldn't they at least add a screen, or at least made the control scren in color or bigger, lol

    Sana
     
  7. Jaybee

    Joined:
    Dec 24, 2013
    Messages:
    372
    Likes Received:
    16
    Location:
    Bristol UK
    The only reason I will be upgrading to this right now is for 2.7k at 50fps.

    Should tide me over nicely until I move forward to a new GH4 capable multicopter.
     
  8. ianwood

    ianwood Taco Wrangler
    Staff Member

    Joined:
    Jan 7, 2014
    Messages:
    4,910
    Likes Received:
    1,789
    Location:
    Lost Angeles
    2.7K 50 will be my go to shooting mode as well. Should make for some nice slow motion and less stuttering. And don't forget, double the processor speed means half the rolling shutter so it should be a winner on all fronts. This may delay my jump to the S900/GH4 if I can get myself to accept the lens limitations.

    Which gimbal?
     
  9. Jaybee

    Joined:
    Dec 24, 2013
    Messages:
    372
    Likes Received:
    16
    Location:
    Bristol UK
    Yeah I am confident there will be far less rolling shutter at that resolution.

    I am seriously considering the new Align M480L over an S900 for high-end work next year.
     
  10. Jaybee

    Joined:
    Dec 24, 2013
    Messages:
    372
    Likes Received:
    16
    Location:
    Bristol UK
    He uses a 3D.
     
  11. GerdS

    Joined:
    Aug 14, 2014
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Location:
    Germany, lake of Konstanz
    For me it's not worth to switch over from a 3+ BE. Previously there have been rumours about a built-in image stabilisation feature which would be a reason, but now no word about it.

    Regards, Gerd
     
  12. Sledge

    Joined:
    Nov 19, 2013
    Messages:
    271
    Likes Received:
    3
    Is it confirmed that it will do 2.7 @ 50fps? That will be the best of both worlds, since I often need to crop out some props and/or lens distortion, but also often need to slow down the footage as well.
     
  13. rudedog

    Joined:
    Mar 22, 2014
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Location:
    Central Florida, USA
    From the official GoPro Site

    4K30, 2.7K50, 1080p120—HERO4 Black
     
  14. gruvpix

    Joined:
    Aug 26, 2013
    Messages:
    64
    Likes Received:
    1
    So stoked, I'll be buying one on launch day. If I had a 3+ the decision wouldn't be as easy, but I am due for an upgrade from my Hero3, plus we use our Phantom professionally so should tide us over until we can afford a bigger rig for our 5D.
     
  15. Fyod

    Joined:
    May 21, 2014
    Messages:
    684
    Likes Received:
    61
    Location:
    Central EU
    I'll wait for some night comparison videos and probably wait till after the hollidays since there won't be much flight during the winter.
    Would rather get a 4+. Anyone know what the time delay was between 3 and 3+?
     
  16. CaptMike

    Joined:
    Jul 29, 2014
    Messages:
    79
    Likes Received:
    0
    Location:
    North Myrtle Beach
    I'm Froggy... Went to Amazon and No GoPro 4 yet but.... but... The GoPro+ Black is now $349.00 so that's good.
     
  17. smallman28

    Joined:
    Sep 22, 2014
    Messages:
    163
    Likes Received:
    1
    I cant see what the Bluetooth is used for?
    Nothing I could see in the instructions,either that or I missed it.
    Would be useful if we had some control of Gopro via Bluetooth.
     
  18. Fyod

    Joined:
    May 21, 2014
    Messages:
    684
    Likes Received:
    61
    Location:
    Central EU
    I'm guessing you can choose. That or the remote is BT and phone is Wifi, because switching between remote/phone is a bit time consuming through the menu on the 3+.
     
  19. rudedog

    Joined:
    Mar 22, 2014
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Location:
    Central Florida, USA
    The local Best Buy had a few 4 Blacks in stock today
     
  20. gword256

    Joined:
    Jul 17, 2014
    Messages:
    130
    Likes Received:
    3
    Location:
    Springfield, USA
    Ordered mine direct from GoPro when it went live. Dissapointed I didn't receive a tracking number today. Will have to call and complain tomorrow.