Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Go App No Go

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by Norm Walker, Sep 1, 2015.

  1. Norm Walker

    Joined:
    Aug 19, 2015
    Messages:
    78
    Likes Received:
    20
    Location:
    Gold Coast Queensland Australia
    I got delivery of my new P3 Advanced today and spent a couple of hour familiarizing myself with it, charging batteries and setting it up.
    When I felt comfortable that all was good, I went to a local park and was ecstatic at how easy it was to fly. Was getting good video to my tablet and flying in the Beginner zone. It was much easier than flying the Blade that we have been using on a simulator. After about 5 mins of flight time, I had been videoing and decided to take a still, after which I lost the flight app and got a message that it had stopped working. I still had control of the bird so landed it shut it down and looked for what was going on with the Go app. I can't seem to get it to function, have tried restating the tablet, tried with wi fi connection on and off, but it wont open and I just keep getting the app has shut down message every time I try to open it.
    Has anyone got any ideas. I am really keen to get out and do some ariel shooting. Oh so stable to fly.
     
  2. RedHotPoker

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    3,972
    Likes Received:
    1,365
    Location:
    Edmonton Alberta
    What device are you using, Android or iOS...?
    You might try deleting the Go App and reinstalling it...
    Not sure why the odd glitch, but this may correct it.

    Post your results on the forum please. Thanks.

    RedHotPoker
     
  3. Norm Walker

    Joined:
    Aug 19, 2015
    Messages:
    78
    Likes Received:
    20
    Location:
    Gold Coast Queensland Australia
    I'm using Android and I think that is the only option I have. So I'll try it now.
    Can you tell me if you need and internet of phone connection to run the app. I wouldn't think so once it's downloaded.
     
  4. RedHotPoker

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    3,972
    Likes Received:
    1,365
    Location:
    Edmonton Alberta
    Once you reinstall it, no, you don't need the Internet.
    You should be able to open the Go app without the radio or Phantom.
    I just want to know if it's working/opening properly for you now?
    Can you plug the radio controller into the Phone next and see if it is connecting correctly?


    RedHotPoker
     
  5. adrian.ahonk

    Joined:
    Jul 27, 2015
    Messages:
    97
    Likes Received:
    13
    I think dji go still not stable on android OS
    Some issue you should use android jellybean OS
     
    Norm Walker likes this.
  6. Norm Walker

    Joined:
    Aug 19, 2015
    Messages:
    78
    Likes Received:
    20
    Location:
    Gold Coast Queensland Australia
    Just uninstalled the go app and reinstalled it again but getting the same message. Going to try again.
     
  7. teren

    Joined:
    Aug 5, 2015
    Messages:
    1
    Likes Received:
    1
    When I have a pesky app on my Lollipop S5, I uninstall, reboot the phone, then reinstall. I have had no problem with the Android version of GO fresh from the App Store. Good luck!
     
    Norm Walker likes this.
  8. RedHotPoker

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    3,972
    Likes Received:
    1,365
    Location:
    Edmonton Alberta
    Dang it Norm, that's frustrating. Hopefully it will take.
    It's sad to see folks stuck with these odd abnormality issues.

    I hate to harp on this, but using an up to date iPad seems to be the best option.

    RedHotPoker
     
    Norm Walker likes this.
  9. trigon

    Joined:
    Jul 26, 2015
    Messages:
    46
    Likes Received:
    13
    1) uninstall app
    2) using any file manager locate the folder DJI its either on your device microSD card or internal device memory (depends on Android version I guess) and DELETE this folder
    3) install DJI Go and see if deleting this folder helped
    4) if its working launch the app and in Other settings disable "Cache locally when recording"
    5) when flying you should always have your Android device in Airplane mode with wifi, data and gps turned off

    EDIT: you might wanna restart your device after completing step 2 :)
     
  10. Norm Walker

    Joined:
    Aug 19, 2015
    Messages:
    78
    Likes Received:
    20
    Location:
    Gold Coast Queensland Australia
    Where do I get that???
     
  11. Norm Walker

    Joined:
    Aug 19, 2015
    Messages:
    78
    Likes Received:
    20
    Location:
    Gold Coast Queensland Australia
    Have tried to reload the app 3 times. No luck. Will Dji get back to me??? Have been sending reports.
     
  12. trigon

    Joined:
    Jul 26, 2015
    Messages:
    46
    Likes Received:
    13
    Really? You wanna blame Android OS? Thats not true...
     
  13. trigon

    Joined:
    Jul 26, 2015
    Messages:
    46
    Likes Received:
    13
    Have you tried my solution?
     
  14. Norm Walker

    Joined:
    Aug 19, 2015
    Messages:
    78
    Likes Received:
    20
    Location:
    Gold Coast Queensland Australia
    I'll try it now Thanks.
     
  15. salibaj

    Joined:
    Mar 18, 2014
    Messages:
    32
    Likes Received:
    3
    Yesterday I did my first flight and tried to record a piece of video. The problem is a bit different than Norm as I cannot see what is happening as the video keep freezing and update every 15 seconds.

    Where do I disable the video cache? Cannot find it. I will try this before I put everything in a shelf until DJI fix all this. Sorry for hijacking the thread Norm.
     
  16. Norm Walker

    Joined:
    Aug 19, 2015
    Messages:
    78
    Likes Received:
    20
    Location:
    Gold Coast Queensland Australia
    Thanks for that man. It seems to be up and running again.
    Where do I find the Other settings to disable them??
     
  17. trigon

    Joined:
    Jul 26, 2015
    Messages:
    46
    Likes Received:
    13
    Launch the app and go to your aircraft view screen then tap the top right corner button and choose the very last tab in the popup window - it will be named Other settings

    EDIT: problem with reinstalling was that every time you reinstall the app tried to use the very same corrupted DJI folder thats why you need to delete it...

    [​IMG]
     
    #17 trigon, Sep 1, 2015
    Last edited: Sep 1, 2015
  18. Norm Walker

    Joined:
    Aug 19, 2015
    Messages:
    78
    Likes Received:
    20
    Location:
    Gold Coast Queensland Australia
     
  19. Norm Walker

    Joined:
    Aug 19, 2015
    Messages:
    78
    Likes Received:
    20
    Location:
    Gold Coast Queensland Australia
    OK., I have got all that.
    Now my pad has lost its battery, so I'll have to charge it for a while before I reboot. I think it looks good. Thanks heaps for the advice, I would have been scratching my head all night. Hope I can get out for a better experience tomorrow. It was pretty great with the short flight I had today.
    Thanks again.
     
  20. MattyDread

    Joined:
    Jun 23, 2015
    Messages:
    328
    Likes Received:
    108
    Location:
    Canberra - Australia
    Good to hear. Remember, take it slow & easy at first - try and read most of the threads on here. They have been a massive help for me.