Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Gimble going limp.

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by Strick922, Jul 20, 2016.

  1. Strick922

    Joined:
    Apr 17, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    See if anyone can help me. When I turn on p3p the camera indicator light does not come on. The camera does its dance then goes limp. When I first got it about a week ago only did a few times.I updated to lastest firmware and updated rc seems to be worst now.I rolled back to 1.8 firmware and still does it. Also reconnected the gray wires to gimble.
     
  2. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    7,751
    Likes Received:
    3,462
    Try a different SD card first.
    It might not be the cause in your situation but sometimes that's all it takes to fix that.
     
  3. Strick922

    Joined:
    Apr 17, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    I tried a couple sd cards and the one that came with it. I think its a hardware problem but I figured I would see what people thought here. Thanks for the suggestion.
     
  4. Richard Walker

    Joined:
    Jan 31, 2016
    Messages:
    62
    Likes Received:
    33
    Just for kicks and giggles, did you try a little blue SD card?
     
    Not A Speck Of Cereal likes this.
  5. Strick922

    Joined:
    Apr 17, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Blue sd ? Don't think I have a blue one. I know it acts the same with sd in or out. Leave it out it worked correctly a few times then did the same thing some other times. I think it should work with sd card out.
     
  6. hunch

    Joined:
    Oct 10, 2014
    Messages:
    1,500
    Likes Received:
    225
    if the gimbal does the initial dance and stays leveled then after about 15 seconds just drops down it means either 3rd party cable (black thin gimbal cable), or the cable is damaged.
    has the cable been replaced at some point?
     
  7. Richard Walker

    Joined:
    Jan 31, 2016
    Messages:
    62
    Likes Received:
    33
    It was a joke... Sorry
     
    SnoozeDoggyDog likes this.
  8. Strick922

    Joined:
    Apr 17, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    That's what I was thinking. But I'm willing to try anything now.
     
  9. Traveler

    Joined:
    Nov 27, 2015
    Messages:
    368
    Likes Received:
    105
    Adding some questions please.
    Just to help get a better mental picture, does all other aspects appear normal?
    As an example, when you have all three items on, (tablet or phone, RC, and AC) does the go app reflect a warmup and then ready status, aka GPS ready, home point set, etc. Also, I assume you do not have the AC attached to a device, i.e. PC, tablet or phone.
    If all theses conditions are as I described "normal", have you tried to review the log on the SD card? This may give some good data.


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  10. Strick922

    Joined:
    Apr 17, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Yes everything is normal I could also fly it. Has black screen that says dji. Power on device and the camera indicator light does not come on. The gimble does its dance for a few seconds and then goes limp and points down. At first it only did it here and there now almost every time. One it was working correctly then I was flying about 15' from me then video went to black screen again.
     
  11. Traveler

    Joined:
    Nov 27, 2015
    Messages:
    368
    Likes Received:
    105
    I had a problem like this once, although I am not sure about the light. When it was limp I could press on the ribbon cable and it would work again for a while. Eventually I rebuilt it, but I my case I had a bent arm too. If it was already said it, sorry, but have you tried disconnecting the cables from the top and reseat them? Sounds very much like a cable issue.
     
  12. Ted4797

    Joined:
    Nov 23, 2015
    Messages:
    981
    Likes Received:
    157
    Location:
    Florida
    sometimes it is the ribbon cable. Look at it very carefully.
     
  13. Strick922

    Joined:
    Apr 17, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Yeah I tried reconnecting the gimble cables. I didnt do ribbon cables I pushed to make sure they was seated. In the settings it says the gimbal is connected but it says 0mb for sd card when this problem is happening.
     
  14. Strick922

    Joined:
    Apr 17, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    I've only had the drone about a week and flown maybe three times no crash or hard landing. It did it a couple of times before I flew it. Going to call dji this evening was just hoping we could figure it out.
     
  15. Strick922

    Joined:
    Apr 17, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    I'll check the ribbon cable more tonight also.
     
  16. Ted4797

    Joined:
    Nov 23, 2015
    Messages:
    981
    Likes Received:
    157
    Location:
    Florida
    If it is new they should fix it or maybe you can take it back and get a replacement.
     
  17. SnoozeDoggyDog

    Joined:
    Jun 13, 2015
    Messages:
    489
    Likes Received:
    97
    My wife noticed my gimble was limp. She suggested I seek advice. Something tells me I'm in the wrong forum??
     
  18. Ted4797

    Joined:
    Nov 23, 2015
    Messages:
    981
    Likes Received:
    157
    Location:
    Florida
    There are several options for that.
     
  19. Design-engine

    Joined:
    Mar 15, 2016
    Messages:
    61
    Likes Received:
    10
    Location:
    Chicago
    Ive got a limp camera/gimble too. I was tried to update firmware and it never initiated. Ill try a different sd card next
     
  20. Michael Humphrey

    Joined:
    Jan 15, 2016
    Messages:
    81
    Likes Received:
    26
    Do you have any filters in the lens?
    They may be too heavy. I had that issue, recalibrate to no avail. Polarizer was too heavy. I'll find previous post and put it in here.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app