Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Gimbel control from Transmitter

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by FrankPA, Apr 18, 2014.

  1. FrankPA

    Joined:
    Apr 6, 2014
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    I like the idea of controlling the gimbel using channel 7 directly from the transmitter. I also like the mod adding the 5K linear pot to a handy spot on the front of the transmitter (topic elsewhere in PhantomPilots). This way, I won't have to play with the small software slider in the app.

    I confirmed last night that if I use a screwdriver to turn the stock pot on the back of the transmitter, it DOES tilt the gimbel on my V+ through the full 90 degrees of motion.

    My question: Is there a reason why I should NOT make this mod?

    Thanks in advance, everyone, for your expertise!

    Frank.
     
  2. David

    Joined:
    Apr 13, 2014
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    *raises eyebrow and eagerly awaits answers *

    Sent from my GT-I9505G using Tapatalk
     
  3. MikesTooLz

    Joined:
    Apr 15, 2014
    Messages:
    326
    Likes Received:
    0
    Location:
    Miami, Florida
    Having a knob on the controller would be so much batter than messing with the mobile device screen.
     
  4. Mori55

    Joined:
    Feb 13, 2014
    Messages:
    1,993
    Likes Received:
    6
    Location:
    NJ-USA
    Did you have to do the hack to make the gimbal move with channel 7 ? I had to do it with my pv2.
     
  5. FrankPA

    Joined:
    Apr 6, 2014
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    No hack, just turned the screw to see if it would work and it did...
     
  6. cougar

    Joined:
    Mar 17, 2014
    Messages:
    340
    Likes Received:
    0
    Location:
    Great White North
    This is great news, have a kit waiting to be installed as soon as the + arrives here. (probably Monday) :)
     
  7. Mori55

    Joined:
    Feb 13, 2014
    Messages:
    1,993
    Likes Received:
    6
    Location:
    NJ-USA
    Is their anyway to calibrate it ? Or doesn't need it ? I was wondering if anyone has used naza mode ?
     
  8. jimdenburg

    Joined:
    Jan 21, 2014
    Messages:
    268
    Likes Received:
    3
    Location:
    Mukwonago, WI

    So you're saying it comes out of the box with that already enabled? If so, what happens on the app when you operate that channel? Does it follow along?
     
  9. CTRLAltMike

    Joined:
    Apr 19, 2014
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
  10. DrJoe

    Joined:
    Apr 13, 2014
    Messages:
    591
    Likes Received:
    96
    That's too cool. How do I get a lever and install?
     
  11. Dirty Bird

    Joined:
    Apr 15, 2014
    Messages:
    0
    Likes Received:
    9
    Location:
    Glen Burnie, MD - USA
  12. Madwak

    Joined:
    Apr 2, 2014
    Messages:
    291
    Likes Received:
    1
    But does it work while the app is in camera view? I've seen elsewhere that its either one or the other on P2V+ not both at the same time unless you down grade the software.