Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

GIMBAL WONT STAY AFTER FLIGHT BEGINS

Discussion in 'Zenmuse H3-2D GoPro Gimbal' started by steadicamhawaii, Oct 24, 2013.

  1. steadicamhawaii

    Joined:
    Apr 21, 2013
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    MY GIMBAL SEEMS TO JUST GO LIMP ONE I BEGIN TO FLY
     
  2. chopperflyer

    Joined:
    Jul 12, 2013
    Messages:
    211
    Likes Received:
    1
    Location:
    Leeds West Yorkshire UK
    have you checked that all the cable's are fully home ,if this doe's not work try an update, still no luck, if living in UK or Europe try an e-mail to DJI Germany, they answer quicker that China. The only other thing could be the pot may be faulty in the transmitter, that is all I can think of at the moment. Ian
     
  3. steadicamhawaii

    Joined:
    Apr 21, 2013
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    thanks ian i'll check
     
  4. kobelarry

    Joined:
    May 13, 2013
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    are you turning your camera on first before you power phantom.Mine will do the same if i power it on after.ALL I have to do is re-power phantom
     
  5. HiDroneFlyer

    Joined:
    Jul 30, 2013
    Messages:
    36
    Likes Received:
    2
    Ahh I seem to have competition now!!!! Good!! I hope it stays limp for you so that you don't get awesome footage like I do!! MUahaha!! No I kid I kid!!! :lol:

    I was using a ARRIS CM2000 Gimbal thinking that the Zenmuse would do better, twice the price for twice the performance right?? PSH... :evil:

    It happens to me as well with my new Zenmuse on my new Phantom 1.1.1 with upgrade kit, I assume you're using the Naza2 PMU setup? I've checked and re-checked all my connections and everything looks fine. Gonna try email DJI soon. If you find a solution please let us know.
     
  6. sehested

    Joined:
    Nov 4, 2013
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    I had the same problem with my Zenmuse. I took a video of it here http://www.youtube.com/watch?v=0kT5cnEO9rw

    I contacted the place where i brought the Zenmuse and they told me to send it back to them. After 2 weeks of waiting time they shipped a new Zenmuse to me.
     
  7. Ksc

    Ksc

    Joined:
    Jul 6, 2013
    Messages:
    973
    Likes Received:
    4
    Location:
    Naples, FL
    I have a similar situation. When I connect the battery it works just fine. But when I go to fly, it goes limp. I've discovered it happens after I fly it a little hard. Its like the phantom tilts more than the gimbal does and when it hits the invisible tilting wall (the max tilt the zenmuse can tilt) it just goes limp. It sometimes fixes itself and other times I have to stop the flight, disconnect and reconnect the battery and start all over. A super pain.