Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Advanced Gimbal won't go above zero degrees

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by snowghost, May 23, 2015.

  1. snowghost

    Joined:
    Feb 13, 2015
    Messages:
    1,058
    Likes Received:
    213
    Location:
    SoCal, USA
    I had forgotten that our P3 cameras are supposed to go up 30 degrees above parallel. Mine does not, even after the latest firmware.

    Is there something I need to enable?
     
  2. snowghost

    Joined:
    Feb 13, 2015
    Messages:
    1,058
    Likes Received:
    213
    Location:
    SoCal, USA
    I see there is a toggle button. But it is for 15 degrees. How do you get the full 30?
     
  3. vincey2kr1

    Joined:
    May 11, 2015
    Messages:
    101
    Likes Received:
    14
    Mine is doing the same thing , were did you find the 15 degree toggle
     
  4. aburkefl

    Joined:
    May 18, 2015
    Messages:
    156
    Likes Received:
    30
    Open the camera settings in the pilot app.
    At the bottom of the screen that opens up, there should be a "more"
    Touch the "more" on the screen and one of the options presented should solve your problem.

    For whatever reason, until I did the v1.1.9 firmware update on the Phantom, I couldn't see this dialog box - now I can. Prior to this adjustment, I think my camera angle was actually going just slightly up. If you looked at the indicator in the pilot app while moving the wheel (on the left side of the controller) you could see it going just beyond center. After the update and checking that option, my camera nows scrolls the additional 15-degrees for a total of 30-degrees beyond parallel.

    Frankly I'm not sure what this is for. When the camera is angled up 30-degrees, the front props come heavily into view. I guess if it's not too severe, they can be cropped during video processing.
     
  5. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    7,767
    Likes Received:
    3,478
  6. spankybear

    Joined:
    May 24, 2015
    Messages:
    242
    Likes Received:
    86
    Location:
    Washington
    If you are running android make sure you have the latest app 1.1.0. It is not at the play store and you need to download it from DJI's download page
     
  7. TacAir42

    Joined:
    May 21, 2015
    Messages:
    173
    Likes Received:
    48
    Location:
    ME, SC, VA and NV
    Mine will toggle to the additional 15 degrees but I have to turn the toggle back on every time I replace the battery, it never saves. I wish they had a configuration manager built in and kept the settings such as my RTH altitude.
     
  8. bbfpv

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    3,751
    Likes Received:
    1,093
    Location:
    Long Island, NY
    RTH altitude is saved bird-side. It's a display bug in the app that says 0, not your actual RTH height.
     
    TacAir42 likes this.
  9. snowghost

    Joined:
    Feb 13, 2015
    Messages:
    1,058
    Likes Received:
    213
    Location:
    SoCal, USA
    I hope so. Also is it 30 degrees or 15? The specs say 30 as well as the manual. But the only way I see to turn it on is to enable the 15 degree limit.