Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Gimbal unresponsive after install

Discussion in 'Zenmuse H3-2D GoPro Gimbal' started by cawd, Jan 18, 2014.

  1. cawd

    Joined:
    Jan 18, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I spent the night upgrading the Phantom with the new board so I can use the H3-2D. After I completed the install of the board, I connected the 8p wire for the gimbal and then mounted it to the bottom of the Phantom. Powered it all on and the gimbal vibrated for 2-3 seconds then stopped. LED on back shows a solid orange. It doesn't work at all.

    Through the Assistant software, everything is updated and recalibrated and all that jazz. The software is showing that the tilt lever is responding to movement, so that's good. The gimbal just won't move at all. Not even to face the wrong direction like most people talk about. I'm not using the "GCU V1" so I can't hook up the USB cable and do what that other thread says about plugging in and running through the other program (which isn't my issue right now anyway...).

    Is there something I'm missing? It won't even vibrate any more. Other than the LED, it appears to not work at all. Thanks!
     
  2. rilot

    Joined:
    Aug 18, 2013
    Messages:
    842
    Likes Received:
    5
    Location:
    Twyford, UK
    Do you have your GoPro mounted in it when you're doing the testing? If not, that will be your issues.
     
  3. cawd

    Joined:
    Jan 18, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I didn't the first 2-3 times, when it vibrated and stopped. I was simply making sure unit was receiving power and working, didn't know I needed the camera. I've since put the camera in it and powered it on before plugging in the battery; still not working. I reinstalled all of the updates and no go. Any other thoughts?
     
  4. rilot

    Joined:
    Aug 18, 2013
    Messages:
    842
    Likes Received:
    5
    Location:
    Twyford, UK
    Yup. You've killed it.
    DJI say NEVER to power on the gimbal without the GoPro attached. It burns out the motors.
    Page 2 of the manual. Big red writing.
     
  5. cawd

    Joined:
    Jan 18, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Yeah, I just saw that. Since it didn't come with instructions, I just googled a video and it didn't say anything about that. I didn't think to search their site for a manual until after it wouldn't work. I assume I'm just going to have to eat the $380? Will DJI take it back for repair?