Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

  1. BWFBezerk

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I've had my P4 a week and put about 2 hours of flight time on it. No crashes, no hard landings. I've noticed a tilt in my videos. I've traced it back to being there on my first flight video. I've done calibration a few times with no change. This is what it does at startup:



    At 18 seconds it settles to one side. It acts normal with smooth motion, but it doesn't seem to know what level is. Makes the horizon in all my videos tilted. Also, is that clicking noise normal in startup?
     
  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,975
    Likes Received:
    5,585
    Location:
    US
    Try doing an IMU calibration.

    The clicking noise is the VPS. That's normal.
     
    BWFBezerk likes this.
  3. BWFBezerk

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    That worked! Last time I did IMU was on my driveway. Not flat ground. Thank you so much for the help! Was there a warning somewhere not to do that calibration unless it's a totally flat surface?
     
  4. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,975
    Likes Received:
    5,585
    Location:
    US
    I don't recall seeing a warning, but you definitely should only calibrate the IMU on a completely level surface. And, by that, I mean take out a level and check the surface :)
     
    BWFBezerk likes this.