Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Gimbal Pitch Levernot working right

Discussion in 'General Discussion' started by Austin523, Dec 31, 2015.

  1. Austin523

    Joined:
    Dec 31, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I have a Phantom 2 Vision with a Cyclops gimbal and the pitch lever on my TX only works in the all the way up or all the way down position. I can't slowly pan down or up or stay halfway in between. I don't have any kind of port on my TX that I see for any kind of updates and I've tried all the settings on my quad. Please help
     
  2. jason

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    4,104
    Likes Received:
    404
    Location:
    Commerce Twp,MI
    A phantom 2 vision came with its own camera and gimbal. If the RC controller doesn't' have USB port at the bottom edge of the unit did you buy is quad sued?
     
  3. Austin523

    Joined:
    Dec 31, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    The Vision 2's came with a camera and 1 axis gimbal with only up down movement. I installed a Cyclops 2 axis gimbal and I can't get it to go up and down throughout the whole range of movement. It's either up or either down. No in between. Where are you saying there's a USB? There's one on the quad and another one on the gimbal but not one on the TX
     
  4. jason

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    4,104
    Likes Received:
    404
    Location:
    Commerce Twp,MI
    The up and down movement is all the original gimbal had and as far as I know that P2 was designed for the gimbal you put on it. Here is a photo of the controller with the USB connector on the front edge. You still didn't answer my question. Did you buy this quad new or used??
    5.8GHz controller.jpg
     
  5. Austin523

    Joined:
    Dec 31, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Oh I sorry, I got it used. And my TX doesn't have a USB port on it. So is there any way to have a full range of movement for up and down? I can do it via the app on my phone but not with the pitch lever
     
  6. jason

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    4,104
    Likes Received:
    404
    Location:
    Commerce Twp,MI
    Sorry can't help you with that gimbal since it isn't made for that quad. If you are using original camera I would suggest you put it back together with the original gimbal.
     
  7. Austin523

    Joined:
    Dec 31, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    The original gimbal doesn't stabilized the image in any way. This gimbal uses the original camera and puts it on a 2 axis gimbal for better stabilization
     
  8. jason

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    4,104
    Likes Received:
    404
    Location:
    Commerce Twp,MI
    Well the manufacture won't have an answer for you and you may not find anyone here with that setup.
     
    #8 jason, Dec 31, 2015
    Last edited: Jan 1, 2016