Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Gimbal Obstruction error

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by Keith Bickley, Dec 18, 2015.

  1. Keith Bickley

    Joined:
    Dec 18, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Just assembled my Vision Plus after a few weeks of inactivity and keep getting an error message 'Camera Gimbal obstructed.Check for obstructions'
    There is no obstruction but there is an odd buzzing noise from the gimbal
    No crashes-any ideas to solve this?
     
  2. hunch

    Joined:
    Oct 10, 2014
    Messages:
    1,500
    Likes Received:
    225
    when Phantom is off does the gimbal move freely in all directions without feeling any kind of snag ?
     
  3. kirk2579

    Joined:
    Jan 13, 2015
    Messages:
    1,350
    Likes Received:
    264
    Location:
    Girard. ohio

    Curious, what did you just "assemble" after your inactivity?
     
  4. Keith Bickley

    Joined:
    Dec 18, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Well,when I say assembled,I put the blades on,inserted a battery,set up the controller and interfaced it all with an iPhone.It seemed easier to say 'assembled'.
    Powered off,gimbal rotates and moves completely freely.Powered up,there is a buzzing sound as if it is not quite settled and is constantly hunting its' rest position.It also gets extremely hot and there is a 'system error' light on the iPhone.All in all,a pile of expensive plastic junk at the moment.Any ideas?
     
  5. hunch

    Joined:
    Oct 10, 2014
    Messages:
    1,500
    Likes Received:
    225
    make a video of it when you start it and post here.
     
  6. RoyVa

    Joined:
    Apr 10, 2015
    Messages:
    2,246
    Likes Received:
    449
    Location:
    Virginia
    Check the tree cables plugs that are connect to the gimbal make sure they are tight and no loose pins. 1st place to start.
     
  7. Duds

    Joined:
    May 18, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hi. I have just joined from Zimbabwe! I have the same problem that Keith Bickley was experiencing. A buzzing sound from gimbal motors and obstruction error report on iPhone. have a feeling it might be the top gimbal motor causing the issue but would be keen to hear how Keith sorted it out. Appreciate some advice before stripping
     
  8. Robbo5590

    Joined:
    May 18, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I have same problem, gimbal making bleeping sound and gimbal only twitching not working...