Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Gimbal noise?

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by max, Dec 16, 2014.

  1. max

    max

    Joined:
    Sep 19, 2014
    Messages:
    199
    Likes Received:
    6
    If you turn on your P2V+ and just let sit there, can you hear noise coming from your gimbal? I hear a buzzing/grinding noise from mine. I don't think I heard it when I first got it, but have heard it for a while now, might be getting louder though. Gimbal works fine except for the noise. Never had a crash or hard landing.
    Thanks
     
  2. MapMaker53

    Joined:
    Aug 17, 2014
    Messages:
    873
    Likes Received:
    162
    Location:
    Long Island, NY
    You don't have the plastic gimbal lock in place when you turn on the battery do you?
     
  3. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,043
    Likes Received:
    5,608
    Location:
    US
    I often hear the noise you're describing (kind of sounds like a hard drive when it's working) after removing the lock and turning my Phantom on. It usually stops after about 10 seconds. My gimbal works just fine too.
     
  4. max

    max

    Joined:
    Sep 19, 2014
    Messages:
    199
    Likes Received:
    6
    No :p
     
  5. max

    max

    Joined:
    Sep 19, 2014
    Messages:
    199
    Likes Received:
    6
    That's a good description. Mine never stops, but it does get a little quieter if I hold the quad at different angles
     
  6. singapore_phantom

    Joined:
    Sep 27, 2014
    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    I hear it too, a sort of a hissing sound. Been getting it from day 1 and my gimbal works a charm, so no worries eh.
     
  7. crash1sttime

    Joined:
    Oct 31, 2014
    Messages:
    927
    Likes Received:
    74
    Location:
    Manchester UK
    I get a similar noise on my P2V, according to the shop and youtube vids its the servo and is normal, however as its a plus version I couldn't say.
     
  8. burlbark

    Joined:
    Oct 6, 2014
    Messages:
    502
    Likes Received:
    16
    25% of them in the shop will do it. Sometimes its caused by the ribbon cable picking up vibrations at one of the pivot points. It can also be caused by a loose motor winding that is vibrating within the motor. They have all worked fine.
     
  9. fin032

    Joined:
    Dec 5, 2014
    Messages:
    360
    Likes Received:
    48
    Location:
    Fife, Scotland
    Yep mines does the same thing. Thought it was a bit weird but the gimbal seems to work fine.