Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Gimbal Issues

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by Dannynkc, Aug 22, 2015.

  1. Dannynkc

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    37
    Likes Received:
    6
    Location:
    Near Kansas City
    I am having problems with my gimbal at times, and at other times it works fine. It was perfectly fine until I updated to the latest firmware, I I'm thinking it may be related to that. I have a link to a short video of the problem, and hope someone knows how to correct this, Thank you in advance!

     
  2. xave

    Joined:
    Aug 7, 2015
    Messages:
    298
    Likes Received:
    136
    If you think it's the firmware trouble shoot it by downgrading and test it. Was a gimbal calibration completed successfully? FPV mode off?
     
  3. Dannynkc

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    37
    Likes Received:
    6
    Location:
    Near Kansas City
    Looks like I am going to have to try downgrading, to see if that helps, hate doing it though! Yes, it's in follow mode, doesn't do it all the time, but when it does, the video is useless
     
  4. Dannynkc

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    37
    Likes Received:
    6
    Location:
    Near Kansas City
    I've done the IMU calibration 2 times since upgrading, and the gimbal 3 times....so that is not the problem
     
  5. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    Do a complete cold IMU calibration, and then a gimbal calibration
     
  6. Dannynkc

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    37
    Likes Received:
    6
    Location:
    Near Kansas City
    Yes, cold IMU, level surface, gimbal calibration, all is good, sometimes it works as it should, other times it does whats in the video. I just came in from flying it, and absolutely no issues on this flight, whatever it is, it is intermittent
     
  7. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    Can you duplicate the problem on the bench when the Phantom is sitting still?
     
  8. Dannynkc

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    37
    Likes Received:
    6
    Location:
    Near Kansas City
    Just turned it on on my desk, and no issues, but didn't start the motors, but did an earlier flight, with no issues either, so not sure what that means.
     
  9. Nizar Ghosn

    Joined:
    Jun 24, 2015
    Messages:
    72
    Likes Received:
    15
    Location:
    Lebanon
    be sure it's on follow mode !!!
     
  10. Dannynkc

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    37
    Likes Received:
    6
    Location:
    Near Kansas City
    It is in follow mode, thats not the problem
     
  11. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    Take the props off, start the motors and give left and right stick commands and see what that does. Do it for 5 minutes or so to make sure everything gets up to temperature.
     
  12. Dannynkc

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    37
    Likes Received:
    6
    Location:
    Near Kansas City
    Works like it should, but it did earlier this morning while flying, but the next time it may do whats in the video....very frustrating!
     
  13. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    If it keeps up-- may be a DJI warranty repair item--o_O sorry couldn't be of help.
     
  14. dblagic

    Joined:
    Aug 22, 2015
    Messages:
    21
    Likes Received:
    4
    I have the same problem... I have landed and restarted bird and RC and gone up in the air and it worked fine... try it... let us know was helpful...
     
  15. Dannynkc

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    37
    Likes Received:
    6
    Location:
    Near Kansas City
    I have also done that as well, if you recently updated your firmware, did it do it before the update?
     
  16. dblagic

    Joined:
    Aug 22, 2015
    Messages:
    21
    Likes Received:
    4
    After the update it is doing that...
     
  17. CapArt

    Joined:
    Jul 28, 2015
    Messages:
    32
    Likes Received:
    1
    Location:
    Ohio
    I just noticed it with mine today too. About a 5 degree roll to the gimbal. I did a IMU calibration fallowed by a compass cal and then a gimbal cal. Still had the slight roll. I finally manually adjusted the roll on the app to compensate.