Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Gimbal freaking out after replacing yaw arm

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by 3TailsMedia, Jun 3, 2016.

  1. 3TailsMedia

    Joined:
    Apr 15, 2015
    Messages:
    63
    Likes Received:
    9
    Crashed and broke yaw arm. Replaced and upon startup the gimbal is freaking out.

    Is this damage resulting from crash or did I make an error in putting it back together? I saw one video stressing importance of camera orientation but I thought I adhered to advice.

    Thanks in advance.

    20160603_172151.mp4
     
  2. Arcticm39

    Joined:
    Feb 16, 2016
    Messages:
    55
    Likes Received:
    12
    Location:
    Maui
    youtube.com/watch?v=Je1TCDqRd9w

    I had similar issue and then followed this helpful video to address my install errors.
     
  3. 3TailsMedia

    Joined:
    Apr 15, 2015
    Messages:
    63
    Likes Received:
    9
    Well I just decided to leave it running and check the app for feed and noticed there was none so definitely done damage to camera or ribbon. I believe I connected all terminals correctly to enable all functionality
     
  4. 3TailsMedia

    Joined:
    Apr 15, 2015
    Messages:
    63
    Likes Received:
    9
    That's the one I was referring to. I'll re-watch tho.
     
  5. Ted4797

    Joined:
    Nov 23, 2015
    Messages:
    981
    Likes Received:
    157
    Location:
    Florida
    usually it is the camera installed off by 180%. I see it all the time and it is easy to do.Looks like a hula dance
     
  6. Ted4797

    Joined:
    Nov 23, 2015
    Messages:
    981
    Likes Received:
    157
    Location:
    Florida
    Put up a video of it as that will help us figure it out.
     
  7. fstoplabs

    Joined:
    Nov 13, 2015
    Messages:
    85
    Likes Received:
    23
  8. 3TailsMedia

    Joined:
    Apr 15, 2015
    Messages:
    63
    Likes Received:
    9
    Thanks guys. Got the motor issues fixed but there seems to be another issue. I cannot swith out of still image mode and into video mode. Whenever I attempt to do that or hit record, camera restarts (lose picture, get a "DJI" logo on black screen, then picture comes back up and all camera settings revert to default. Basically have myself an FPV setup with no way to record images whatsoever. :(

    Didn't see any obvious physical damage to ribbon or cables. Yaw bar had busted within the camera circuit board housing so wondering if something on board was damaged at that time or ribbon was compromised.
     
  9. fstoplabs

    Joined:
    Nov 13, 2015
    Messages:
    85
    Likes Received:
    23
    Try it without an SD card, or reformat your SD card?
     
  10. 3TailsMedia

    Joined:
    Apr 15, 2015
    Messages:
    63
    Likes Received:
    9
    Done both ways
     
  11. hunch

    Joined:
    Oct 10, 2014
    Messages:
    1,500
    Likes Received:
    225
    very possible it is your main board that it is overheated. is this a P3P or A?