Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Gimbal Firmware Update (Forced) 6/13/2014

Discussion in 'Firmware' started by mfp, Jun 13, 2014.

  1. mfp

    mfp

    Joined:
    May 31, 2014
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Using the assistant software today to switch to NAZA-M it forced a Zen IMU update.

    It doesn't do that 6 or 8 click setup that it used to do before the update.

    And it doesn't sound like gears are grinding like before either.
     
  2. mfp

    mfp

    Joined:
    May 31, 2014
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    I'm glad they fixed the hardware issue, but they can force updates if they want to, which I don't like.

    Can you guys figure out a way to stop forced updates like they do with android OTA updates from the mobile carriers?
     
  3. mfp

    mfp

    Joined:
    May 31, 2014
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    It's version 1.0.0.4 if anyone is interested.
     
  4. skyhighdiver

    Joined:
    Dec 19, 2013
    Messages:
    1,007
    Likes Received:
    211
    Location:
    South Dakota
    just swapped out my camera and gimbal for a new one ( exchange) thank you motion r/c
    and all is flat and level .
    Now I hear forced update
    .I m scared to plug it in :shock:
     
  5. mfp

    mfp

    Joined:
    May 31, 2014
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    It actually seems to be better. Not much setup movement, you know those ticks it had?
     
  6. mfp

    mfp

    Joined:
    May 31, 2014
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    The reason I know it was forced, is because I used the assistant software last night for the first time and nothing was updated. It downloaded the firmware like normal, but didn't update.

    Today it forced update when I connected first time.
     
  7. skyhighdiver

    Joined:
    Dec 19, 2013
    Messages:
    1,007
    Likes Received:
    211
    Location:
    South Dakota
    still think with dji track record ill wait a week or two before I plug mine in make sure no issues arise :?
     
  8. Dirty Bird

    Joined:
    Apr 15, 2014
    Messages:
    0
    Likes Received:
    9
    Location:
    Glen Burnie, MD - USA
    I don't like these forced updates I am hearing about at all. Its why I haven't plugged my Phantom in for two months! Guess I'll have to pull the ethernet cable next time I decide to plug her in?
     
  9. skyhighdiver

    Joined:
    Dec 19, 2013
    Messages:
    1,007
    Likes Received:
    211
    Location:
    South Dakota
    good idea thanks :)
     
  10. 4wd

    4wd

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    2,532
    Likes Received:
    421
    Location:
    North York Moors
    Does the Assistant work when not online?
    Never tried it but it does seem to need to 'know' your log-in details.
     
  11. Dirty Bird

    Joined:
    Apr 15, 2014
    Messages:
    0
    Likes Received:
    9
    Location:
    Glen Burnie, MD - USA
    Good question?
     
  12. SilentAV8R

    Joined:
    Apr 2, 2014
    Messages:
    943
    Likes Received:
    18
    Location:
    Orange County, CA - USA
    Flown mine with the Zen IMU. No issues. Works fine. No more dancing around after start up. FWIW, I have never had an issue with any of the updates, on either my Vision or Vision+. Running 3.04 no both. Works fine. One thing I suggest is to hit the "DEFAULT" tab in the gain menu. This loads the latest greatest gains which I figure they tinker with for each update. Mine are flying great.