Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Gimbal Disconnected Mid Flight : 1 Week Old Phantom : Proof?

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by Joe Gray, Mar 6, 2016.

  1. Joe Gray

    Joined:
    Mar 1, 2016
    Messages:
    23
    Likes Received:
    4
    My 1 week old Phantom 3 Advanced has started to act up. I noticed I still had a video feed & full tilt control however I lost the ability to take pictures mid flight, all camera (shutter, ISO, etc) were showing as N/A on the screen. I checked the status menu and it said 'Gimbal Disconnected'.

    I landed the phantom, re-started, and everything was OK. Landed again, new battery, gimbal good... then lost it again mid flight, land + reset. It's happened a few times and it's completely random.

    The gimbal isn't actually disconnected, I have full video, tilt, and looking at the Phantom it's keeping everything level when I maneuver... just as it should.

    I screenshotted the message once as I'll need some proof when I ask the shop for a replacement. I don't feel that's enough.

    Is there any way to see this message in the log files? I've downloaded the ones from my iPad & the .DAT files from the Phantom however I don't know how to see the Gimbal Disconnect message. It doesn't show up on healthydrones.

    Any ideas?
     
  2. Joe Gray

    Joined:
    Mar 1, 2016
    Messages:
    23
    Likes Received:
    4
    Also, it didn't come up as a notification or warning, I had to dive into the menu to see the status!
     
  3. Mark The Droner

    Joined:
    Aug 26, 2015
    Messages:
    3,954
    Likes Received:
    1,153
    Location:
    Brookeville, MD, USA
    Sounds like you have a poor connection somewhere. Also, if you're flying in cold weather, your poor connection would be more apt to be a problem, whereas in warm weather the problem may seem to go away. Since the craft is new, it's a warranty situation. Hopefully you'll get it back quick.
     
  4. robsquad

    Joined:
    Dec 4, 2014
    Messages:
    962
    Likes Received:
    422
    Location:
    Wolverhampton, UK
    connection on top of the gimbal would be my first place to look
     
  5. Joe Gray

    Joined:
    Mar 1, 2016
    Messages:
    23
    Likes Received:
    4
    Yeah I think you're right, the store will give me a replacement if I return it within 21 days, I just need to be able to prove the fault... all I have at the moment is a single screenshot! I'm hoping there is some way to pull it from the logs as it happened a lot. It also happened yesterday however I thought it was just due to a low battery condition.

    I just went for 3 flights and the error didn't come back... I'm just worried it might after the 21 days!
     
  6. Joe Gray

    Joined:
    Mar 1, 2016
    Messages:
    23
    Likes Received:
    4
    Thanks for the reply, I've double checked all connections (it's only a week old, no crashes or hard landings), there is some ribbon separation however I've seen pictures of that before on the forums.