Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Gimbal dead after latest firmware update

Discussion in 'Firmware' started by mfajma, Oct 31, 2014.

  1. mfajma

    Joined:
    Oct 31, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Anyone know what might be causing this issue? I updated all of my software, installed all of the latest updates. Upon installing the latest Zen IMU 1.0.0.6 update and power cycling, the gimbal is just limp and keeps making a buzz buzz sound. There is no documentation that I can find that describes any gimbal warning/error sounds.

    Here is a video of what it sounds like.
    https://www.youtube.com/watch?v=ESFQnG5q970

    I reached out to DJI support on the 29th but I have not heard anything from them yet.

    Any help would be greatly appreciated.
     
  2. Damon

    Joined:
    Jun 25, 2014
    Messages:
    674
    Likes Received:
    5
    Location:
    Eastern Wa.
    Have you tried to re-flash the firmware for the gimbal? Worth a try.
     
  3. GerdS

    Joined:
    Aug 14, 2014
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Location:
    Germany, lake of Konstanz
    Have you tried the newest Assistant software 3.6 from today to fix it?
    New DJI prayer: Dear God DJI, please give us our daily Assistant update :D

    Regards, Gerd
     
  4. mfajma

    Joined:
    Oct 31, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    I have. I ran through all of the firmware updates again just to make sure. Still the same.
     
  5. mfajma

    Joined:
    Oct 31, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    I did try again today with the latest assistant software and it is still doing the same thing. There is also an LED flashing on the gimbal board (Not the one on the front but inside the case). I am not sure if it normally did that or not.
     
  6. ExtraKim

    Joined:
    Aug 23, 2014
    Messages:
    134
    Likes Received:
    1
    Location:
    Kalmar, Sweden
    My Zenmuse lost video (on FPV) and the gimbal was tilted. The day after I found an other update for the Zenmuse, I used that one and got my video back, but now the gimbal are tilted even more and nothing happens when I use the tilt on the remote. I didn´t update anything else.
     
  7. Damon

    Joined:
    Jun 25, 2014
    Messages:
    674
    Likes Received:
    5
    Location:
    Eastern Wa.
    Have you performed an advanced full IMU calibration of the Phantom on a very level surface?

    I'm assuming your stating "tilted" is to the side? If just up and down you should calibrate the RC especially the X1 lever and then push its figure to the Phantom in the Phantom Assistant software.

    Hope this helps.