Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

gimbal and camera when connected and 1.0.1.30

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by BlackTracer, Jun 19, 2014.

  1. BlackTracer

    Joined:
    Mar 29, 2014
    Messages:
    980
    Likes Received:
    22
    Location:
    Winter Park, FL USA
    Updated the main board to 1.0.1.30 last night. Gimbal twitch on power up is gone. Flew this morning and all was good as usual. Tonight I connected my PC to the camera to download video I took this morning. Connected USB to PC then powered on phantom. The gimbal was noisy and I could hear a rythmic ticking sound. When I touched the camera I could also feel the ticking. I picked up the phantom and tested the gimbal stability. It was good on pitch and roll but no yaw stab. Ticking and noise continued the whole time I was downloading. After that I powered it off and disconnected the cable. Powered back on and gimbal was back to its normal perfect self. Didn't have this with 1.0.1.27. Also the rectangular box that holds the camera guts was very hot to the touch after the download. After power on with USB disconnected the box was cool as a cucumber. Anyone else notice this? Its of no consequence but just thought I would share the experience.
     
  2. Dirty Bird

    Joined:
    Apr 15, 2014
    Messages:
    0
    Likes Received:
    9
    Location:
    Glen Burnie, MD - USA
    I haven't installed the 1.0.1.30 update, but if the gimbal was ticking the whole time that would explain the heat issue. Next time you connect to USB see if it repeats the odd behavior, or perhaps it was just an anomaly.
     
  3. Roegie

    Joined:
    May 2, 2014
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Did you remove gimbal clamp before you connected the bird to your PC ?