Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Function button on gimbal/camera

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by ado, Aug 15, 2014.

  1. ado

    ado

    Joined:
    Aug 1, 2014
    Messages:
    114
    Likes Received:
    0
    What is that button for? What functions? cant find info anywhere.
     
  2. robinb

    Joined:
    May 10, 2014
    Messages:
    2,907
    Likes Received:
    503
    Location:
    A place in the sun
    WHAT BUTTON ?

    There is an LED light which is explained in manual & a USB port.

    Thats it.
     
  3. M.Tigelaar

    Joined:
    May 27, 2014
    Messages:
    449
    Likes Received:
    3
    Location:
    The Netherlands
    I think he means THIS button ;)
     

    Attached Files:

  4. Bjorn Thore

    Joined:
    Mar 8, 2013
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Location:
    Norway
    These button you can start the camera manually
     
  5. robinb

    Joined:
    May 10, 2014
    Messages:
    2,907
    Likes Received:
    503
    Location:
    A place in the sun
    Well blow me.

    Never noticed that :oops:


    Its in the manual that I have read about 10 times :oops: :oops: :oops:
     

    Attached Files:

  6. M.Tigelaar

    Joined:
    May 27, 2014
    Messages:
    449
    Likes Received:
    3
    Location:
    The Netherlands
    :lol: :lol: :lol:
    Cheers :D
     
  7. ado

    ado

    Joined:
    Aug 1, 2014
    Messages:
    114
    Likes Received:
    0
    so its a start/stop record button? :)
     
  8. DaveMoi

    Joined:
    Jun 29, 2014
    Messages:
    72
    Likes Received:
    3

    +1 :)
     
  9. Cocoa Beach Kiter

    Joined:
    May 3, 2014
    Messages:
    278
    Likes Received:
    1
    Nice... But, how would you use it?
     
  10. M.Tigelaar

    Joined:
    May 27, 2014
    Messages:
    449
    Likes Received:
    3
    Location:
    The Netherlands
    This is from the manual.
     

    Attached Files:

  11. DronePilot

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    I had thought to connect this button to a servo or electronic switch and then wire it to one of the spare F channels on the Naza so that the full ground station could trigger the camera for photogrammetry at specific locations. The camera generally takes better still than video.
     
  12. robinb

    Joined:
    May 10, 2014
    Messages:
    2,907
    Likes Received:
    503
    Location:
    A place in the sun
    What do you see as the advantage over the still button o the software ?
     
  13. DronePilot

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    I'm referring to the full ground station with the datalink hardware. I has a special mode to take pictures at specific locations in a waypoint flight. This mode controls F channels and doesn't trigger the current P2V+ camera by default. However, if there was a servo or servo switch for the camera button then this would work as is, I think.