Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

FPVLR 2 stage upgrede issue

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Mods' started by Seva, Jun 12, 2015.

  1. Seva

    Joined:
    Jun 12, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hello Friends!

    Just upgraded to 2 stage FPVLR antennas my DJI Phantom 2+...really simple installation, went for a test flight and....didn't had any range improvements. Got 300 meter altitude max before control break and around 250 meter away before the break. did the the test at open field. Any ideas what could I missed?
     

    Attached Files:

  2. phantom13flyer

    Joined:
    May 26, 2015
    Messages:
    1,351
    Likes Received:
    404
    Can you post pictures of the inside of the extender and your controller? We need to see the modifications that were done to each of those .
     
  3. Seva

    Joined:
    Jun 12, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
     

    Attached Files:

  4. MikeTess

    Joined:
    Dec 30, 2014
    Messages:
    146
    Likes Received:
    64
    Location:
    Long Island, NY
    image.jpg Try to follow this extender pic attached. image.jpg
     
  5. phantom13flyer

    Joined:
    May 26, 2015
    Messages:
    1,351
    Likes Received:
    404
    Also did you remove the board before drilling your holes into the wifi extender?
     
  6. Seva

    Joined:
    Jun 12, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Yes I did
     
  7. Seva

    Joined:
    Jun 12, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Thanx man, do I need also to switch between the cabels to the antennas? Because I am swithing betwwen to connectors inside the extender?
     
  8. FirePro911

    Joined:
    Apr 15, 2015
    Messages:
    22
    Likes Received:
    3
    Location:
    Texas Gulf Coast
    You should have removed the old cables and antennas while you had the board out. With electronics, you always want clean uncluttered installs.

    One of your old connectors is touching the side of the WiFi Module which could possibly cause some leaching and signal loss.

    Mike's pics show a great example of a clean install. I'm betting if you follow his pic to get your u.fl connectors seated properly, your problem will be solved.